Справа Бурдейного: куди поділась «чорна каса» Волинської митниці

16 Листопада 2021, 15:41
Справа Бурдейного: куди поділась «чорна каса» Волинської митниці 3259
Справа Бурдейного: куди поділась «чорна каса» Волинської митниці

В червні справа «чорного касира» сколихнула всю країну.

Доки прикордонники посилюють контроль на Волині через загрозу нелегальної міграції, на місцевій митниці продовжують збагачуватись недобросовісні митники та контрабандисти. Про це йдеться в сюжеті програми «Гроші» на телеканалі «2+2».

І нова криза – гарна нагода відволікти увагу від злочинів.

Офіційно, Михайло Бурдейний – начальник митного оформлення номер два митного поста «Ягодин», а неофіційно – головний касир Волинської митниці, затриманий на гарячому. У червні цей «простий» митник здивував всю країну: оперативники ДБР знайшли в його автівці понад 700 тисяч доларів.

«Чорну касу» Бурдейний особисто віз в Київ, аби роздати керівникам митниці і контролерам, які заплющували очі на контрабанду на Волині. Проте після затримання Бурдейного не посадили. Ба більше, він не був звільнений з митниці.

Нагадаємо, 4 червня ДБР обшукало автомобіль начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного й виявило в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тисяч доларів. Упаковки були підписані «СБ Люб.», «Прок», а ще правоохоронці вилучили записник із «дуже відомими прізвищами», яким затриманий передавав гроші.

 

Куди поділась «чорна каса» Волинської митниці та як Бурдейний уникнув покарання – дивіться у розслідуванні програми «Гроші»:

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024