Презентували другий номер альманаху «Променади Любомля»

02 Листопада 2017, 10:40
1335

«Променади Любомля» – так називається літературно-мистецький альманах, присвячений 730-річчю древнього міста на Поліссі. На презентацію видання прийшли автори опублікованих у ньому публіцистичних статей і художніх творів, книголюби, представники місцевої влади.

«Променади Любомля» – це вже другий номер альманаху, який творився з любов’ю до рідного краю і до людей, до мови і традицій, звичаїв, минувшини і сьогодення, ‒ повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

– Кожен твір ‒ це своєрідне відкриття містечка Любомль, заснованого князем Володимиром Васильковичем, – наголосила  упорядник і літературний редактор альманаху, член Національної спілки письменників України Юлія Хвас.

На своїх сторінках альманах об’єднав художні твори місцевих письменників, краєзнавців, журналістів, студентів і школярів. Чотири публіцистичних дослідження краєзнавець Микола Дзей присвятив уродженці Любомля, народній артистці Радянського Союзу Наталії Ужвій. Спогади про масові розстріли євреїв – мирних жителів Любомля і навколишніх сіл ‒ окрема частина альманаху.

Місцева влада фінансово підтримала видання. Автори альманаху запевняють, що це видання – не останнє, адже кожен повинен знати про минуле й бурхливе сьогодення рідного краю.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром