Любомльчан закликають долучитися до формування Госпітальної ради

01 Листопада 2017, 18:37
1929

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. №631-р «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Волинської області» сформований та почав функціонувати Ковельський госпітальний округ, до складу якого входять заклади охорони здоровʼя що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу і розміщені на території: міста Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів.

Згідно з пунктом 5 Примірного положення про госпітальний округ (далі – Примірне положення), затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 20 лютого 2017 року N 165, учасниками госпітального округу є міські (міст обласного значення), районні ради та ради об'єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), що здійснюють співробітництво у сфері охорони здоров'я, – повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Пунктом 10 Примірного положення встановлено, що Госпітальна рада утворюється за ініціативою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій або одного з учасників госпітального округу.

Водночас, з проханням створити Госпітальні ради округів до міських голів (міст обласного значення), голів районних рад, голів ОТГ та головних лікарів територіальних медичних об’єднань, центральних районних лікарень листом від 04.10.2017 р. № 3383/15/2-17 звернулось Управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації.

Ковельська міська рада, як учасник Ковельського госпітального округу, своїм рішенням від 26.10.2017 р. №30/28 «Про функціонування Ковельського госпітального округу» (http://www.kovelrada.gov.ua/userfiles/file/normativ_dokuments/council_decision_7_cadence/30/28.zip) в межах визначених законодавством повноважень ініціювала створення Госпітальної ради та делегувала для роботи в її складі в якості членів, як представників учасника – міста обласного значення Ковеля в межах існуючої на цей час квоти представництва, визначених формульним методом згідно Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 20 лютого 2017 року N 165 наступних осіб:

- Прокопіва Ігоря Ярославовича – заступника міського голови, жителя м. Ковеля;

- Романчук Валентину Олександрівну – начальника фінансового управління Ковельської міської ради, жителя м. Ковеля;

- Самчука Олега Олеговича – головного лікаря Ковельського МТМО, жителя м. Ковеля;

- Солодуху Богдана Захаровича – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я,

материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ї і молоді та релігії, жителя м. Ковеля.

- Товкача Сергія Володимировича – голову профспілкової організації Ковельського МТМО, жителя м. Ковеля.

У випадку настання змін адміністративно-територіального устрою в межах Ковельського госпітального округу та, за таких умов, збільшення квоти представництва міста Ковеля в складі Госпітальної ради, міська рада вирішила делегувати до її складу:

- Рудя Юрія Євгеновича – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, жителя м. Ковеля;

- Сеник Наталію Андріївну – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ї і молоді та релігії, жителя м. Ковеля;

З огляду на викладене вище, Ковельська міська рада рекомендує партнерам – іншим учасникам Ковельського госпітального округу долучитися до формування Госпітальної ради та рішенням найближчої сесії місцевих рад делегувати до її складу своїх представників від кожного учасника в межах регламентованої кількості.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39