На Ягодині страйкують далекобійники

29 Жовтня 2021, 17:03
Страйк 1926
Страйк

На Волині перевізники влаштували акцію протесту: вимагають збільшення дозволів на міжнародні перевезення.

Про це інформує «Суспільне».

29 жовтня майже пів сотні вантажівок рушили з села Княгининок до міжнародного пункту пропуску «Ягодин».

Як розповів один з організаторів акції, представник громадської організації «Перевізники Західного регіону» Андрій Ткачук, водії та перевізники вимагають збільшення дозволів від Польщі на міжнародні перевезення вантажів.

«Це мирна акція. Ми не плануємо перешкоджати руху чи перекривати дороги. Ми хочемо, щоб влада розглянула нашу ситуацію», – запевнив Андрій Ткачук.

Перевізник пояснює: міжнародні перевезення між двома країнами – Польщею та Україною – зупинилися ще у липні, коли скінчилися виділені Польщею універсальні дозволи на перевезення. Транзитні дозволи, з якими перевізники перетинали кордон із Польщею та везли продукцію в інші країни ЄС, закінчаться орієнтовно за тиждень.


«За домовленістю з Польщею мало б бути 200 тисяч дозволів для українських перевізників. Насправді ж, цього року ми мали їх всього 160 тисяч. Це зовсім не покриває потреби наших перевізників – імпортерів та експортерів. Страждає і бізнес, і економіка нашої країни», – зауважив Андрій Ткачук і додав, що чиновники, на його думку, ігнорують проблему.

Колону вантажівок супроводжувала поліція. Водії із Княгининка рушили на Ковель, а далі поїхали в Ягодин. Таким чином, зі слів організатора акції, перевізники хочуть привернути увагу влади обох країн.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024