Любомль приймав міжнародну конференцію

26 Жовтня 2017, 13:05
2292

У середу, 25 жовтня, в Любомльському районному будинку культури відбулася Міжнародна історико-краєзнавча конференція «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії», присвячена 730-ій річниці з часу першої писемної згадки про місто Любомль та 810-ї річниці з часу писемної згадки про літописне місто Угровськ.

На конференції були присутні науковці, викладачі історичних та суспільних дисциплін, члени Національної спілки краєзнавців України, вчителі історії та правознавства, керівники секцій історичного краєзнавства, краєзнавці, директори музеїв, працівники музеїв, бібліотек, громадських спілок, студентська молодь, учні Малої академії наук, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Президію конференції очолили: перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук, голова районної ради Микола Сушик, секретар міської ради Антон Фурманюк, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства та музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко, директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остап’юк.

Конференція організована за підтримки Любомльської районної державною адміністрацією та районної ради, участь брали Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Волинський краєзнавчий музей, Любомльський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

«Шановні учасники Міжнародної наукової історико-краєзнавчої конференції, приємно бачити вас на теренах Любомльщини, надзвичайно приємно, що даний захід «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії»,  об’єднав всіх, хто любить рідний край, долучається до вивчення його історії та сьогодення. Я хочу щиро подякувати всім, хто займається цією благородною справою – досліджує історію населених пунктів, родоводи, збирає по крупинках, систематизує та оприлюднює інформацію про видатних людей, уродженців краю, та тих, чиї життя і діяльність пов’язані з Волинню, збирає спогади, свідчення очевидців різних історичних подій. Краєзнавча діяльність була, є і буде завжди у полі зору влади, ми будемо підтримувати цікаві проекти, які в кінцевому результаті сприятимуть соціально-економічному і культурному розвитку краю», – звернувся до присутніх перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук.

Було вручено низку грамот від Волинської обласної державної адміністрації, Управління освіти, науки та молоді, центру туризму, спорту та екскурсій – за подвижницьку багаторічну працю з національно-патріотичного виховання молоді, вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавства і музейної справи на Волині, та подяки від Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України – за вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавства і краєзнавчої освіти Волинської області.

Основні питання, які обговорювалися на конференції: історія Любомльщини і Волині від найдавніших віків до сучасності. Музейна та пам’яткоохоронна  справа на Любомльщині та Волині, видатні постаті краю.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024