У Любомльському ТМО варикоз лікують лазерною методикою

19 Жовтня 2021, 09:30
У Любомльському ТМО варикоз лікують лазерною методикою 2081
У Любомльському ТМО варикоз лікують лазерною методикою

Поширеність варикозного розширення вен сьогодні набуло надзвичайно широкого розмаху. 

Відтак новітню методику лікування варикозу почали застосовувати у КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради, йдеться на фейсбук-сторінці медзакладу.

«Згідно з останніми статистичними даними, практично кожна друга жінка і кожен третій чоловік протягом певного періоду свого життя стикаються з проблемою варикозного розширення вен», – говорить лікар-хірург «Любомльського ТМО Степан Дрогомирецький.

Причинами розвитку варикозної хвороби можуть бути багато факторів, зокрема спадкова схильність, гормональні зміни, умови праці, харчування і, навіть, спосіб життя. Варикозне розширення вен, зазвичай, супроводжується підвищеною втомлюваністю нижніх кінцівок, звичайними та пекучими болями в різних ділянках ніг, розвитком запальних процесів, які згодом можуть перейти у різноманітні ускладнення, зокрема, трофічні виразки.

Незалежно від причин виникнення варикозного розширення вен на методи лікування, в першу чергу, впливають ступінь захворювання, тяжкість перебігу хвороби, клінічні аналізи, а також дані ультразвукового обстеження.

Що таке лазерна методика?

Лазерна методика, по-науковому «ендовенозна лазерна абляція» (ЕВЛА), – це безпечний і досить простий спосіб лікування варикозу. Процедура полягає в дії лазера на уражену вену, в результаті чого судинна стінка «склеюється», і поступово вена повністю розсмоктується. Кровопостачання ніг при цьому не пошкоджується, тому що нормальний кровотік забезпечують глибші судини. Таким чином, ЕВЛА не лише швидко позбавляє від естетичного недоліку, але й лікує хворобу, яка може мати серйозні ускладнення.

На сьогодні  у Любомльському ТМО  стали проводитись  операції  лазерним лікуванням варикозу. Наш  заклад оснащений сучасним лазерним обладнанням, яке дозволяє проводити якісне, швидке та ефективне оперативне втручання і при тому не пошкоджує навколишні тканини. Виконує їх лікар – хірург Степан Іванович Дрогомирецький.

На початкових етапах проведення цих операцій  йому допомагали в цьому  спеціалісти обласної лікарні Пісачук С. В. і Біднюк Р. М. Якісне лазерне лікування варикозу відбувається під спінальною анестезією, яку надає лікар-анестезіолог, та триває приблизно одну-дві години, протягом якої лікар  усуває всі уражені ділянки судини. Загалом усю процедуру проводять під постійним ультразвуковим контролем, яку ж і виконує сам лікар.

 Одразу ж після операції пацієнту проводять перев’язку і відпускають на наступний день додому, одягнувши компресійну панчоху для одужання і запобігання рецидиву.

Читайте також: Я сам переніс пекло хвороби: керівник Любомльських лікарів закликав населення до вакцинації

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024