Повернення поїзда «Здолбунів-Хелм»: чи варто на це сподіватися

18 Жовтня 2021, 11:59
«Здолбунів-Ковель-Хелм» 1012
«Здолбунів-Ковель-Хелм»

Відновлювати рух поїзда «Здолбунів-Ковель-Хелм» поки не збираються через економічні причини, в тому числі через старі борги перед Польщею.

Про це розповіла депутатка Волинської обласної ради Валентина Черниш, пoвідoмляє 12 канал.

За словами депутатки, коли «Укрзалізниця» запускала цей потяг, то не було враховано, що Польща оподатковуватиме пальне, яке було в баках під час перетину кордону.

«Там до цього часу ще заборгованість висить. І кожного разу погрожують, що якщо цей потяг хоч раз заїде на територію Польщі, то його арештують під забезпечення боргу, який нарахований, але не стягнутий досі», – зазначила Валентина Черниш.

Відтак «Укрзалізниця» не планує відновлювати курсування цього потяга. Бо, якщо врахувати у вартість квитка розмір податку на пальне, який треба сплатити Польщі, то квиток вийде «золотим». А саме завдання потяга «Здолбунів-Ковель-Хелм» полягало в здешевленні доїзду студентам та людям, які їхали до Польщі на роботу.

«З листування з Укрзалізницею та міністерством ми зрозуміли, що поки що не варто сподіватися на відновлення руху потяга. І тут виключно економічні причини», – заявила депутатка.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024