«Батьківщина» проти узаконення російської окупаційної влади на Донбасі

10 Жовтня 2017, 11:10
946

Засідання парламенту 6 жовтня 2017 року ввійде в історію України чорною сторінкою, через ухвалення закону про легалізацію російської окупаційної влади на Донбасі та амністію злочинцям, які знищували українців. Про це заявив перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв на брифінгу в парламенті.

Парламентар зазначив, що це трагічне засідання ВР можна поставити в один ряд із ухваленням Харківських угод та диктаторських законів 16 січня.

«Цей законопроект фактично дозволяє пробачити всіх кримінальних злочинців, які вбивали людей під час загарбання Криму, Донецької та Луганської областей. Бандформуванням дозволено створювати свою народну міліцію, суди і прокуратура призначаються органами так званого місцевого самоврядування на територіях частини Донецької та Луганської областей. Ці найжахливіші норми зі старого перекочували у новий закон, де їх пролонгували ще на рік», – наголосив перший заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Батьківщина» не голосувала за законопроект про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях, оскільки він легалізує Мінські домовленості, забезпечує амністію злочинцям, що знищували українців, гарантує представникам російських окупаційних адміністрацій фінансування з українського бюджету, дозволяє формувати «сили народної міліції» (з числа терористі та учасників бандформувань), визнає дії Збройних сил Україні щодо відновлення територіальної цілісності країни незаконними, відкриваючи шлях до засудження наших військових у Гаазькому трибуналі.

Все, що відбулося в сесійні залі парламенту, за словами політика, нагадує голосування фракцій Партії регіонів разом із комуністами за законопроект про особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей, яким узаконили тероризм на території Луганська і Донецька, дозволивши створювати підрозділи так званої народної міліції, свої суди та прокуратури.

Перший заступник керівника фракції «Батьківщина» заявив, що парламентська більшість відмовилася розглядати альтернативний законопроект від «Батьківщини» №7163-3, де «відсутні згадки про Мінські домовленості, не вказано про антиконституційне право президента видавати укази заднім числом або наперед щодо використання Збройних сил України, а також де є згадка про анексовану територію України – Автономну Республіку Крим». Фракція «Батьківщина» також передбачила в цьому законопроекті заборону торгівлі на крові.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024