Волинські шахтарі перекриють «Ягодин»

07 Жовтня 2017, 12:15
1993

Стало відомо, що нововолинські гірники готуються до акції протесту на митниці.

У понеділок, 9-го жовтня о 9:00 два автобуси по 55 чоловік вирушать на митний пост «Ягодин», – пише Перший.

Рішення про перекриття митниці було прийнято на нараді голів профспілок працівників вугільної промисловості на чолі з Юрієм Калістратовим та Незалежної профспілки гірників під керівництвом Анатолія Мухомеджанова.

Нагадаємо, що бунт на нововолинських шахтах розпочався 2-го жовтня.  Гірники відмовилися спускатися в копальню та продовжили висувати свої вимоги 4-го жовтня під стінами ДП «Волиньвугілля».

Працівники шахти №9 «Нововолинська» далі відмовляються спускатися в копальню. Однак на «Бужанській» вимушені були відновити роботу через підтоплення лави.

Вимоги шахтарів залишаються не змінні: виплата заробітної плати за липень та серпень.

Як підтвердив Мухомеджанов, кошти на виплату заборгованості гірникам мають виділити із програми реструктуризації копалень та добудови шахти №10 «Нововолинська». Але вони підуть на виплату заробітної плати не лише нововолинським шахтарям.

«Скільки виділять на Волинь, вирішать на засіданні фінансового комітету Кабміну. Сума коштів буде менша, ніж заборгованість. І ця сума буде тільки  зростати, поки будуть вирішуватися питання розподілу», – коментує ситуацію голова профспілки.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024