Жителям Штуня повідомили, де можна взяти гроші на реконструкцію і ремонт їхнього клуба

03 Жовтня 2017, 19:38
1599

До депутата Волинської обласної ради Юрія Гупала звернулася громада села Штунь Вишнівської сільської територіальної об’єднаної громади Любомльського району.

Люди вирішили провести капітальний ремонт та реконструкцію приміщення клубу в селі Штунь, аби облаштувати в цій будівлі амбулаторію загальної практики сімейної медицини, дошкільний навчальний заклад, клуб, бібліотеку та адмінприміщення, – про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

За озвучений Юрієм Гупалом запит до голови ОДА про сприяння в реконструкції будинку культури проголосували більшість депутатів обласної ради.

«Відповідно до Бюджетного кодексу України сільські будинки культури, клуби, центри дозвілля, інші клубні заклади та бібліотеки віднесено до видатків, що здійснюються з бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Для вирішення порушеного у депутатському запиті питання за рахунок власних ресурсів місцевих бюджетів району є відповідні фінансові передумови. Зокрема, станом на 1 вересня 2017 року обсяг перевиконання дохідної частини Любомльського районного бюджету становить 2 003,4 тис. грн., Вишнівського сільського бюджету – 2 074,8 тис. грн.

З метою залучення коштів обласного бюджету, проект капітального ремонту та реконструкції приміщення будівлі клубу в с. Штунь Любомльського району може бути поданий на розгляд комісії з питань відбору інвестиційних проектів, які фінансуватимуться з обласного бюджету у 2018 році, на умовах та в терміни, визначені Порядком відбору інвестиційних програм і проектів, реалізація яких здійснюватиметься з використанням фінансових ресурсів бюджету розвитку обласного бюджету (обласного фонду регіонального розвитку), затвердженим рішенням обласної ради від 19.05.2016 року № 5/19.

Одночасно повідомляємо, що проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», схваленого Кабінетом Міністрів України та зареєстрованого у Верховній Раді України 15.09.2017 за №7000, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, як головному розпоряднику коштів, передбачені бюджетні асигнування за програмою за КПКВК 2761130 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад» в обсязі 1 900 млн. гривень.

Формування переліку проектів, видатки на які здійснюватимуться за рахунок коштів субвенції, проводиться відповідними виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад у порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року № 200», – йдеться у відповіді на депутатський запит за підписом голови ОДА Володимира Гунчика.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром