У Любомлі говорили про розвиток туризму

01 Жовтня 2017, 16:24
2046

У Любомльському районному центрі зайнятості відбулося підведення підсумків «Школи підтримки культури і туризму» 20017 року.

Участь у заході взяли участь директор центру зайнятості Юрій Ліпич, провідний спеціаліст відділу культури і туризму Любомльської районної державної адміністрації Якубук Петро, народні умільці Маслянка Наталія та Іванчик Людмила, – повідомляють на сторінці РЦЗ у Фейсбуці.

Розмова стосувалася можливості розвитку туризму в районі, законодавчих аспектів цієї галузі і, звичайно ж, майстерності жителів району. Народні майстри вкотре поділилися своїм досвідом, запросили присутніх долучитися до справи, розвивати власні захоплення. Загалом протягом травня – вересня 2017 року проведено майстер-класи з вишивки бісером, плетіння гачком, випікання кондитерських виробів, коренепластики, моделювання з повітряних кульок.

Спеціаліст відділу культури і туризму Любомльської РДА Петро Якубук розповів , що Любомльщина багата своїм історичним та культурним надбанням. Цікавими для жителів району та його гостей стане відвідування історичних пам’яток Любомля – палацу шляхтичів Браницьких, католицького костелу 15 ст., церкви Георгія Побідоносця 17 ст.

Вже традиційними в районі стали фольклорні свята : «Різдвяна гостина», де щедро пригощають кутею, весняне свято народної творчості «Юріївські наспіви», в якому беруть участь художні колективи району, фольклорне свято «Цвіт папороті», а ще дитячий співочий конкурс «Зірки над Бугом», учасниками якого є також діти сусідньої Республіки Польща. Жителів Любомля та його гостей по справжньому зачарує святкування Дня міста. Цікаві конкурси, забави, виставки , неперевершений парад духових оркестрів району – це те, що назавжди залишиться в пам’яті . Відділ культури і туризму РДА сприяє в організації та проведенні пішохідних, велосипедних та екскурсій транспортом. В районному краєзнавчому музеї цікаво розкажуть про історію та видатних людей краю. Сьогодні кожне село району має свою родзинку, що може зацікавити туриста. Це мальовнича природа, історичні пам’ятки, вироби народних умільців . Новим цікавим туристичним маршрутом є відвідання СвятоОлександро-Невського ставропігійного жіночого монастиря в селі Городне.

Підсумком заходу стало переконання , що сільський зелений туризм і розвиток народних промислів є перспективним видом самозайнятості.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39