Смерть, травми і мільйонні збитки, – у цьому році на Любомльщині трапилося 54 пожежі

01 Жовтня 2017, 09:24
1481

Любомльський районний центр зайнятості організував 26 вересня для працівників центру зайнятості практичного навчання на тему: «Правила пожежної безпеки».

Захід відбувся за участі провідного фахівця Богдана Денисюка та провідного інспектора Катерини Думанчук Любомського РВ УДСНС України у Волинській області, – повідомляє сайт РЦЗ.

Богдан Борисович зазначив, що з початку 2017 року в Любомльському районі трапилося 54 пожежі, внаслідок яких є втрати серед людей, зокрема, одна людина загинула та одна людина травмована. Що стосується матеріальних збитків, то вони вимірюються мільйонами гривень.

Наголошено, що основними причинами пожежі є:

– необережне поводження з вогнем;

– перевантаження електромережі;

– пошкоджена ізоляція, несправна електромережа;

– використання саморобних запобіжників («жучків»);

– необережність під час куріння;

– дитячі пустощі з вогнем;

– сушіння одягу над газовою плитою;

– накопичення сажі у димоходах, захаращення горищ і підвалів.

Провідний інспектор Катерина Петрівна поінформувала, що у випадку виникнення пожежі не панікувати та остерігатися: високої температури, задимлення та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев, провалів. Знати, де знаходяться засоби пожежогасіння та уміти ними користуватися. Присутні отримали відповідні інформаційні матеріали щодо поводження з вогнем та правильних дій під час пожежі, зокрема:

– повідомити про пожежу за номером 101;

– використовувати первинні засоби пожежогасіння;

– евакуювати людей (у першу чергу дітей та неповносправних осіб);

– після прибуття рятувальних підрозділів чітко виконувати їх рекомендації.

Далі провідний фахівець Любомльського РВ УДСНС у Волинській області Богдан Денисюк ознайомив присутніх з будовою та видами вогнегасників у залежності від вогнегасної речовини: вуглекислотні, повітряно-пінні, порошкові, водні, аерозольні.

На завершення навчання всі охочі мали можливість на практиці використати вогнегасник при ліквідації штучно створеного працівниками УДСНС джерела пожежі.

Директор центру зайнятості Юрій Ліпич зазначив, що проведення таких спільних заходів мають неабияку користь для запобігання виникнення пожеж та їх наслідків, а також пропагують безпеку життєдіяльності.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024