У Любомлі розпочали вакцинацію від COVID-19

03 Серпня 2021, 09:04
Вакцинується секретар міськради Антон Фурманюк 2210
Вакцинується секретар міськради Антон Фурманюк

У Любомлі по вулиці Української Армії розпочав роботу центр масової вакцинації від COVID-19. 

Щодня, без вихідних, з 9:00 до 15:00 тут безкоштовно вакцинуватимуть від небезпечної хвороби усіх охочих, кому виповнилося 18 років. Про це пише Наше життя.

Щодо щеплень дітям від 12 років, то з цим слід звертатися до своїх сімейних лікарів.

Оглянути роботу Центру вакцинації завітали представники влади: міський голова Роман Ющук та його заступники, голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен, директор Центру первинної медичної допомоги (ПДМ) Іван Маїло, медична диреткорка Любомльського ТМО Наталія Ліщук, завідуюча відділенням Ковельського райвідділу ДУ «Волинський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» Леся Ткачук

Зокрема, Ольга Черен наголосила на важливості вакцинації, оскільки у будь-якому випадку легше хворобі запобігти, аніж потім її лікувати, особливо, якщо врахувати, які  ускладнення можуть бути після COVID-19.

Як розповіла медична директорка Центру ПМД Олеся Дубина, нині у пункті щеплень використовують вакцини «Сomirnaty», «CoronaVac», «Moderna» (виробник — «Pfizer»). Що саме застосовувати, пацієнту, залежить від показників і наявності вакцини. Також можна зробити попередній запис за телефоном 096-9124776.

«Центр вакцинації обладнаний усім необхідним. Тут є холодильник, контейнер для транспортування і зберігання вакцин,  необхідні медикаменти для надання при потребі невідкладної допомоги, термометри, тонометр, комп’ютерне обладнання з відповідним програмним забезпеченням. Людей обслуговують лікар та медсестра. Після двох щеплень людина отримує міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря. Про потребу у повторній вакцинації, коли наближатиметься термін, людей попереджатимуть заздалегідь», — каже Олеся Дубина..

 

Протягом перших трьох годин роботи у Центрі вакцинувалося 10 жителів Любомльщини, серед них й секретар міськради Антон Фурманюк.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром