У Ладині вперше відзначили День села

22 Вересня 2017, 17:24
3773

Попри осінню мжичку, на свято села Ладинь, яке відбувалося у місцевому Будинку культури 17 вересня, зібралося чимало люду. Переважно йшли сім’ями, адже такий захід організовано вперше.

Вокальна група зустрічала гостей українською народною піснею «Добрий день вам, людоньки». Вітальний лист жителям села і подарунок від народного депутата Ігоря Гузя зачитав його представник Ігор Торба. Він вручив грамоти і подарунок головному бухгалтеру Ладинської сільради Тетяні Возняк та колишньому голові сільради Володимиру Склянчуку.

Голова Вишнівської об’єднаної громади Віктор Сущик вручив нагороду в.о. старости села Юрію Вітруку.

«Перша згадка про Ладинь датується 1828 роком, тоді до Олеської волості було записано 8 дворів і 62 жителі Владинополя. Уже через 25 років ця цифра зросла: 49 дворів та 264 жителі», – коротко розповів історію очільник села. Він нагадав прізвища відомих людей, серед них і Анатолія Власюка, який робив благодійні пожертвування на будівництво храму.

Опісля, за традицією, відбулося вручення грамот і подарунків із визначених номінацій від спонсорів. Найперше отримали нагороду батьки контрактника Віктора Гіля, який три роки захищає наше мирне сьогодення, Надія Леонтіївна та Микола Сергійович.

Щирі листи-віншування надіслали односельці Олександру Лебедю та Івану Ткачуку, вони зараз проходять військову перепідготовку. Привітали й учасника бойових дій в Афганістані Анатолія Проню.

Особливо зворушливо Юрій Вітрук звертався до тих, хто топче ряст уже багато літ – жительки Пустинки 91-річної Ганни Дорош, 86-річного Володимира Пилипчука і 85-річного Віталія Сурмача з Ладиня.

На весь вік, а це більше 50 років, зберегли кохання три подружні пари – Віталій Володимирович та Ольга Родіонівна Сурмачі, Іван Терентійович та Любов Петрівна Вітруки, Ганна Павлівна та Юхим Юхимович Марчуки. Виходили вони до веселкової арки під вальс Мендельсона.

На весь вік, а це більше 50 років, зберегли кохання  подружні пари Вітруків і Марчуків.
На весь вік, а це більше 50 років, зберегли кохання подружні пари Вітруків і Марчуків.

Аж шість матерів живе в Ладині, які виховали п’ять і більше дітей. Нагороди отримали Любов Гуль, Людмила, Валентина і Домна Лебеді, Віра Лемещук та Ганна Марчук.

Не забули відзначити наймолодшого жителя села – Іллю Вербінського. З гумором віншували приймака Олександра Мірчука та його тещу Галину Терещук.

Більше 20 років в мирі та злагоді прожила невістка Галина Яворська зі свекрухою Юлією Пилипчук. Вони отримали подарунок за вміння поступатися в номінації «Найвитриваліші».

За підсумками огляду-конкурсу садиб, найкращими визнано обійстя Галини та Анатолія Руденчуків, Валентини та Івана Лігерків, Ніни та Володимира Шафранів. Відзначено господарів, за те що скрізь у них чисто, як у Великдень на душі.

Хоч у селі є жінки-рукодільниці, та більше сподобалися вишиті рушники Миколи Гіля, за що й отримав нагороду.

Віншували на святі іменинників Богдану Лебідь та Тетяну Наумчук, завідуючу ФАПом Наталію Савюк, представниць культурної та соціальної сфер Валентину, Світлану та Віру Руденчуків.

Під веселкову арку запросили депутата Юрія Пилипчука, який піклується про благоустрій села, голову ветеранів праці Василя Лебедя.

Окрім грамот і подарунків, для кожної номінації вокальна група підготувала пісню, ніжну чи сумну, запальну і незабутню.

Музичну композицію подарував односельчанам колишній голова колгоспу Ілля Возняк. Юрій Вітрук висловив вдячність депутату обласної ради Юрію Гупалу за спонсорську допомогу та земляку Анатолію Власюку.

Продовжив програму свята гурт «Молодички» із Шацька, який порадував присутніх милозвучними піснями.

Після концерту гостей чекала гаряча юшка, наймолодших – розважальна програма, а всіх охочих – святкова дискотека.

Фото Інни ЛИЧМАНЮК

Галина ВАЩУК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024