У Любомльскому професійному ліцеї випускники зустрічалися з роботодавцями

22 Вересня 2017, 09:36
2701

У ході зустрічі роботодавці вручили учням випускних груп запрошення на проходження виробничої практики в їхніх закладах та гарантували працевлаштування після закінчення навчання.

19 вересня відбулася зініційована Любомльським районним центром зайнятості зустріч роботодавців зі сфери ресторанного бізнесу району з учнями випускних груп професійного ліцею, які здобувають професії «кухар», «бармен, офіціант», – про це йдеться на сторінці Любомльського районного центру зайнятості у facebook.

Звертаючись до присутніх, директор ліцею Володимир Дутко підкреслив, що кожен із присутніх в залі учнів за час навчання отримав немалий багаж знань, умінь та навиків. Це повинно стати запорукою успішного працевлаштування.

Запрошені керівники, представники закладів громадського харчування району презентуватимуть свої підприємства, тож вже сьогодні майбутні випускники можуть визначитися з місцем проходження виробничої практики та подальшим працевлаштуванням, поспілкуватися з роботодавцями.

Представник роботодавця Оксана Мучак, яка презентувала кафе-бар «На хвилях Світязя», звернула увагу учнів на те, що обрана ними професія потребує не тільки високої професійної підготовки, а й вміння спілкуватися з відвідувачами, тактовності, витримки. Працівники закладу забезпечені соціальним пакетом, іногороднім надається житло.

У кафе-барі завжди готові прийняти на виробничу практику учнів ліцею, охочібудуть працевлаштовані після закінчення навчання.

Піцерія «Тарантелла» працює в Любомлі нещодавно, але вже має добру славу закладу, де гостинно зустрінуть та смачно нагодують.

Адміністратор Наталія Метелькова наголосила, що рівень успіху закладу громадського харчування у відвідувачів напряму залежить від майстерності його працівників. Приємно, що в піцерії працює четверо випускників ліцею, які гарно себе зарекомендували. Молоді люди цілеспрямовані та креативні: вносять пропозиції щодо оновлення меню, оформлення та подачі страв, обслуговування клієнтів.

Працівники піцерії мають змогу пройти навчання та підвищення кваліфікації за професіями «піцейол», «кухар», «офіціант», «бармен» як в навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві.

Керівництво закладу цінує в працівниках ентузіазм та працьовитість. Наталія Дем’янівна запросила учнів ліцею пройти виробничу практику в піцерії «Тарантелла» та висловила сподівання на подальшу співпрацю в плані працевлаштування.

1

Ресторан «Надія» презентував представник роботодавця Олександр Гуліда. Він розповів, що ресторан успішно працює в Любомлі вже близько 10 років, має філію в с. Світязь Шацького району.

Досягненням закладу вважає достойний рівень заробітної плати працівників, а звідси і відсутність плинності кадрів, соціальне забезпечення та можливість професійного росту кадрів.

У ресторані працює немало випускників Любомльського професійного ліцею, тож і надалі заклад готовий співпрацювати з ліцеєм в плані забезпечення випускників виробничою практикою з подальшим працевлаштуванням.

На завершення заходу директор Любомльського РЦЗ Юрій Ліпич наголосив, що професії сфери громадського харчування завжди затребувані на ринку праці району.  У свою чергу роботодавець хоче бачити працівника, який має відповідну професійну підготовку, хоче та може працювати.

Отримані в ліцеї теоретичні знання потрібно закріплювати безпосередньо на робочому місці під час проходження виробничої практики.

Висока оцінка відвідувачів закладу та достойна заробітна плата стане винагородою за вміння , навики та прагнення до самовдосконалення.

 
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024