У Запіллі місцеві змушували поліцейського скласти протокол на напарника

25 Липня 2021, 15:05
Поліцейський 3028
Поліцейський

Інцидент трапився у Ковельському районі у селі Запілля, неподалік Любомля, кілька тижнів тому.

Гурт місцевих мешканців, які перебували біля сільського закладу торгівлі, на дорозі пред’явили претензії до екіпажу поліції на предмет того, що поліцейський за кермом був не пристебнутий ременем безпеки. Про це пише Ковель media.

Селяни сказали, щоб його напарник склав протокол про порушення Правил дорожнього руху, які мають виконувати всі, в тому числі й правоохоронці.

Чого ти не пристьобнутий? Нема такого! Балончика поклав! Тьху на тебе! Н@й їдьте! – кричали чоловіки до працівників поліції.

Після того, як один з мешканців села плюнув на працівника поліції, а інший копнув ногою поліцейський транспортний засіб, водій натиснув на газ і екіпаж покинув село.

Вочевидь, селяни вийшли за крайнощі, адже в Правилах дорожнього руху України у Пункті 2.3 "в" вказано:  на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки. Дозволяється не пристібатися особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень, а в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів і таксі.

 


Докладніше: https://kodeksy.com.ua/pdr/2.3.htm

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024