Сім років тому у війні на Сході загинув прикордонник з Любомльщини

25 Липня 2021, 13:06
Пам'ятна дошка 2351
Пам'ятна дошка

Сергій Киричук — молодший сержант Державної прикордонної служби України.

Народився 7 січня 1989 року в селі Бережці Любомльського району (нині у складі Вишнівської громади). Закінчив Римачівську школу І-ІІІ ступеня 2006 року. Поступив на навчання до Оваднівського професійного ліцею за спеціальністю «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», яке закінчив 2009 року. 

У серпні 2009 року навчався у центрі Державної прикордонної служби в Черкасах. У званні молодшого сержанта проходив службу на прикордонному пості «Новогрузьке».

Молодший інспектор прикордонної служби — водій відділення інспекторів з місцем дислокації «Новогрузьке» відділу прикордонної служби «Грабове» Луцького прикордонного загону Північного регіонального управління.

15 червня 2014 року був направлений в зону проведення антитерористичної операції.

Учасник бойових дій на сході України. Евакуйований 25 липня 2014-го до центральної районної лікарні міста Куйбишеве Ростовської області РФ, помер від поранень — осколкове поранення в голову, отримане в часі збройного нападу проросійських бойовиків на пункт пропуску «Маринівка».

Похований в Бережцях. Не був одружений, дітей не мав.

2 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

14 жовтня 2014 року в Римачівській школі відкрили меморіальну дошку випускнику Сергію Киричуку.

Його ім'ям назвали вулицю в Римачах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024