Голова Вишнівської ОТГ вчився в Польщі розпоряджатися бюджетними коштами

18 Вересня 2017, 12:51
1837

Делегація з Волині побувала у гміні Дорохуськ Республіки Польща, де вивчали структуру управління гміни та діючу систему розпорядників бюджетних коштів.

Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні АМУ.

Така поїздка відбулася з ініціативи голови Вишнівської ОТГ Любомльського району Віктора Сущика за участю Василя Грома, консультанта з бюджетних питань Асоціації міст України.

Як розповів Василь Гром, під час відвідин гміни проведено зустрічі з обміну досвідом із вуйтом Войцехом Савою та посадовцями місцевого самоврядування робочого апарату і окремими керівниками бюджетних установ. Вивчено структуру управління гміни та діючу систему розпорядників бюджетних коштів.

За участю Войцеха Сави проведено ознайомчі зустрічі щодо організації діяльності та бюджетування з керівниками та посадовцями з питань фінансів безпосередньо в школі та бібліотеці села Дорохуськ, які є окремими самостійними юридичними особами та розпорядниками коштів бюджету гміни.

«Надання прав юридичних осіб і розпорядників бюджетних коштів у більшості бюджетних установ гміни, зі слів місцевих самоврядців та керівників окремих бюджетних установ, відіграє позитивну роль у бюджетному процесі та ефективності публічного управління гміною в цілому і, зокрема, використання бюджетних коштів», – зауважив Гром.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром