Рятувальники розповіли про негативні наслідки спалювання посуші

15 Вересня 2017, 17:00
1173

Питання протидії пожежам у природних екосистемах не втрачає актуальності навіть при відчутному зниженні температурних показників.

У четвер,14 вересня, працівники Любомльського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели профілактичні відпрацювання у парковій зоні міста Любомль.

Місцевим мешканцям рятувальники розповіли про те, до яких негативних наслідків можуть призвести пожежі на відкритих територіях. І не лише для навколишнього середовища, а й перш за все для самих людей. Зокрема, вогонь може перекинутися на будинки, знищити лінії електропередач, газопроводи або лісові насадження.

Фахівці Служби порятунку закликали громадян відмовитися від спалювання сухої трави та інших рослинних залишків, що залишились після збору врожаю, адже кожен такий підпал щоразу завдає суттєвої шкоди довкіллю. Крім того, надзвичайники наголосили, що за самовільне спалювання сухої рослинності або сміття передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Фахівці ДСНС нагадали про заборону розведення багать, необхідність ретельно гасити недопалки та не бути байдужими, побачивши пожежу, негайно зателефонувавши на номер Служби порятунку «101».




Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024