Чоловік з Ладині, який покинув місце самоізоляції, отримав 17 тисяч штрафу

04 Липня 2021, 09:01
Порушив правила самоізоляції 3503
Порушив правила самоізоляції

Суддя Любомльського районного суду Волинської області розглянув направлений відділенням поліції№1 (м. Любомль) протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 443 КУпАП жителя села Ладині.

Про це стало відомо з постанови суду від 11 червня.

Чоловік 31 березня близько 16:00 порушив правила щодо карантину людей, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», а саме зобов`язання постійно перебувати у визначеному ним місці самоізоляції, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.443 КУпАП.

 

На розгляд справи 11 червня чоловік не з`явився, хоча про дату та місце розгляду був належним чином повідомлений; заяв чи клопотань щодо змісту протоколу та процедури його розгляду не подав.

В судовому засіданні, яке відбувалось 23 квітня, чоловік пояснив, що про позитивний результат аналізу на навність вірусу SARS-CoV-2 дізнався 26 березня. Про обов`язок дотримуватись правил самоізоляції йому було відомо. 31 березня поїхав кінною підводою на город для проведення сільськогосподарських робіт, про що повідомив поліцейського офіцера громади, який на таке повідомлення нічого не заперечив. Вважав, що якщо отримав дозвіл від поліцейського, то правил самоізоляції не порушував.

Допитаний в судовому засіданні як свідок, поліцейський офіцер громади суду показав, що 31 березня до нього надійшли звернення жителів села Ладинь про те, що чоловік, будучи хворим на коронавірус, порушує правила самоізоляції та переміщується територією села. У зв`язку із чим, ним за місцем проживання, було здійснено перевірку щодо дотримання останнім правил карантину. 

Під час перевірки чоловік був відсутній за місцем свого проживання. Також вказав, що дозволу залишати місце самоізоляції не надавав, а лише пояснив, що останній може працювати на своєму городі, який знаходиться в межах його домоволодіння. Після прибуття на місце події пояснював чоловікові про порушення правил карантину, на що останній проявив повне ігнорування, тому і був складений протокол про адміністративне правопорушення.

Допитана в судовому засіданні в якості свідка дружина показала, що 31 березня близько 16:00 години її чоловік дійсно був відсутній за місцем проживання, оскільки поїхав кінною підводою на належну йому земельну ділянку для проведення сільськогосподарських робіт, яке територіально знаходиться на відстані не більше 600 метрів від будинку. Підтвердила, що дорога до вказаної земельної ділянки пролягає через незначну частину села, оскільки вони проживають на його околиці.

Зібрані і досліджені докази повною мірою доводять винуватість чоовіка у вчиненні правопорушення.

 

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.443 КУпАП, і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024