Чому госпітальний округ має бути в Любомлі

10 Вересня 2017, 11:00
2951

Генеральний директор Територіально-медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель навів вагомі аргументи з приводу цього.

«Наш медичний заклад забезпечений найновішим обладнанням: цифровим рентгенапаратом, пересувним цифровим флюорографом, кардіомоніторами, сучасним обладнанням для проведення всіх видів ендоскопічних досліджень, новітнім УЗД-апаратом, обладнанням для клініко-біохімічних та бактеріологічних досліджень, завдяки яким було відкрито сучасну лабораторію.

Мешканцям району стало доступним обстеження на мамографі. Лікарі-хірурги отримали можливість працювати в операційних, які обладнані сучасними операційними столами та системою для лапароскопічних втручань. Травматологи мають можливість проводити операції за допомогою артроскопа.

ТМО має два власні реанімобілі. Ми забезпечені кадровим потенціалом. У нас працює 556 людей, з яких 94 лікарі, 45 із них – спеціалісти вищої категорії.

Фахівці хірургічного профілю пройшли курси за кордоном та в медичних закладах Харкова, Києва, Львова, Тернополя. ТМО надає допомогу не лише жителям двох районів, а й мешканцям з інших областей України, а також іноземцям.

До речі, три роки тому ми виграли європейський гранд, який дав нам можливість закупити сучасне обладнання. Зараз ще один наш проект з реконструкції старого відділення лікарні на Центр реабілітації для учасників АТО бере участь у європейському гранді.

Враховуючи те, що не лише у наших двох районах проживає чимало учасників АТО, а й в області, виникла потреба у створенні такого закладу, де наші демобілізовані бійці мали б змогу підлікуватися.

Ми хочемо створити такі умови, які дали можливість нашим захисникам пройти психічну, психологічну, фізичну реабілітації, в якому можна було б надати постінсультну, постінфарктну і посттравматичну допомогу.

Ширяться чутки, що на цей Центр були виділені державні кошти. Це неправда. Ідея належить адміністрації ТМО.

Серед 1600 учасників ми потрапили у число 170 претендентів, які пройшли у другий етап. Сподіваємося, що доля й надалі буде прихильна до нас, і наш проект буде в числі переможців.

Мені не зрозуміла позиція голови Шацької районної адміністрації Василя Голядинця, який досі не висловив своєї точки зору стосовно госпітального округу у Любомлі. Чому й на основі чого очільник обласної держадміністрації Володимир Гунчик категорично проти госпітального округу на базі ТМО Любомльського і Шацького районів?

Хоча я знаю, що кращої районної лікарні, ніж у нас, нема і за обладнанням, і за умовами, і за обслуговуванням», – підсумував Володимир Юрійович.

До речі, 7 вересня на черговій сесії обласної ради Володимир Дибель озвучив запит до Володимира Гунчика від жителів Любомльського і Шацького районів, а також медичних працівників із надання первинної і вторинної медичної допомоги.

«Раніше ви пообіцяли виділення коштів на придбання обладнання для ТМО Любомльського і Шацького районів. На сьогодні є нагальна потреба у купівлі комп’ютерного томографа та цифрового флюорографа для проведення обстеження жителів двох районів. Вони щодня змушені звертатися в інші медичні заклади області.

Крім того, не всі можуть дочекатися черги для обстеження. А ефективне лікування відбувається не завдяки і своєчасній діагностиці, і своєчасному наданні медичної допомоги.

До того ж у нас застарілий флюорограф: він не відповідає сучасним вимогам, є високозатратним в обслуговуванні.

Тому ми просимо вас виділити для придбання КТ 3 мільйони 500 тисяч гривень та 450 тисяч для придбання флюорографа», – навів конкретні суми Володимир Дибель.

Депутати обласної ради проголосували більшістю (40 голосів) за запит щодо виділення коштів на придбання медтехніки. Сподіваємося, що кошти таки знайдуться на це вкрай необхідне обладнання.

Коментарі
22 Вересня 2017, 21:26
Любомльське ТМО не забезпечене кадровим потенціалом. В поліклініці немає навіть уролога.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39