У Любомльському районі стартував виборчий процес

09 Вересня 2017, 21:06
1288

Сьогодні розпочинається виборчий процес щодо проведення перших виборів у 19 об’єднаних територіальних громадах на Волині.

З огляду на це, представники Громадянської мережі ОПОРА розпочинають кампанію спостереження за першими виборами у Зарічанській, Іваничівській, Жидичинській, Цуманській, Боратинській,  Любешівській, Рівненській,  Головненській, Любомльській, Колківській, Велимченській, Копачівській, Дубечненській, Сереховичівській, Смідинській, Луківській, Турійській, Оваднівській та Городищенській об’єднаних територіальних громадах у Волинській області, – повідомляють у ГМ ОПОРА.

Громадське спостереження є невід’ємною частиною демократичних та прозорих виборів і не може бути повноцінно реалізоване ззовні. Тому важливою є роль спостерігача як суб’єкта виборчого процесу. Громадянська мережа ОПОРА ставить перед собою завдання не лише надати об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення перших виборів, а також запобігти вчиненню порушення виборчого законодавства.

Статус офіційного спостерігача дає ряд важелів. А саме: право присутності на засіданнях виборчої комісії та інших відкритих заходах, пов’язаних з виборчим процесом; право підпису на протоколах та отримання їх копії, що посилює контроль за достовірністю внесених даних; право на оскарження порушення виборчого законодавства до відповідних виборчих комісій або суду, що сприяє зупиненню протиправних дій та притягненню до відповідальності.

Під час виборчої кампанії у всіх ОТГ, де відбудуться вибори 29 жовтня 2017 р. будуть працювати довготермінові спостерігачі.

Нагадаємо, що з моменту призначення перших виборів в ОТГ відповідно до постанови ЦВК № 164 від 18 серпня 2017 р., Центральна Виборча Комісія уже затвердила розмір грошової застави на перших виборах, затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів, затвердила кількість територіальних, одномандатних виборчих округів, що утворюються сільськими, селищними, міськими виборчими комісіями для організації виборів, а також затвердила розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення виборів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024