У Вишнівській громаді обговорили можливість закриття Руденської школи-дитсадка

09 Червня 2021, 12:55
Збори у селі Хворостів 2539
Збори у селі Хворостів

Сільський голова Вишнівської громади Віктор Сущик звітував про роботу за 5 місяців на зборах громадян в Хворостівському  старостинському окрузі. 

Він розповів жителям громади про доходи та витрати за 5 місяців 2021 року, зазначив, що зроблено та що планується зробити по селах Хворостів і Руда в поточному році та перспективі, йдеться на сайті громади.

Начальник відділу з питань земельних ресурсів, кадастру та екологічної безпеки Анатолій Дитина дав роз’яснення жителям Хворостівського старостинського округу щодо  земельних питань.

Окрім зборів громадян відбулись і громадські слухання щодо перспектив функціонування або закриття Руденського НВО «Школа І ступеня – дитсадок». 

Начальниця гуманітарного відділу Вишнівської сільської ради Валентина Микитюк озвучила інформацію про наповнюваність класів учнями, перспективний контингент учнів на 5 років та фінансування щодо утримання одного учня на рік в цьому закладі, про кількість ставок працівників і оплату праці.  

Перша заступниця  сільського голови Галина Федончук ознайомила присутніх з новою формулою розподілу освітньої субвенції на новий 2021-2022 навчальний рік. Зважаючи на це, сільський голова озвучив та поставив на обговорення питання щодо перспектив функціонування Руденського НВО «Школа І ступеня – дитячий садок». 

Присутні вирішили провести громадські слухання ще раз, додатково, в селі Руда. Після громадських слухань в с. Руда 07.06.2021 року щодо питання утримання і функціонування Руденського НВО «Школа І ступеня – дитячий садок» було прийнято рішення внести це питання на розгляд сесії сільської ради.

Також на зборах були присутні гості - представники споживчого товариства «Ай. Ем.Ті.Ді.-Інтернешнл», які ознайомили присутніх з діяльністю цієї структури і можливостями жителів громади завдяки участі в міжнародній програми «Оздоровлення економіки».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024