Думки жителів Любомльщини про військові дії на Сході

03 Вересня 2017, 18:00
3238

Останні сім десятиліть українці жили під мирним небом, але як би цього не хотіли, війна все-таки прийшла на нашу землю.

Кожен житель України розуміє її сенс по-різному. Для одних це війна за незалежність, її захист від агресії з боку північного сусіда. Для інших – боротьба незаконної влади із власним народом і, відповідно, з київською хунтою.

Журналіст газети «Новий погляд+» вирішили поцікавилися у жителів Любомльщини про їхні погляди на війну та її закінчення. Як довго вона триватиме? Хто переможе?

Олександр, охоронник:

− У майбутнє заглянути ми не можемо, але кожна людина «прокручує» подальший хід подій у голові. Я схиляюся до передбачень головненського провидця Власа, який сказав, що коли росіяни прийдуть на нашу землю втретє, то пробудуть три дні. Звичайно, не у прямому значенні, але є передбаченням про те, що агресор не довго знущатиметься над нашим народом.

Пам’ятаю, як хтось сказав, що Україна процвітатиме, коли державу очолюватиме жінка. Не знаю, яка доля правди, але теж вірю. Бо й справді, президенти нашої країни − лише чоловіки, то чому б не взяти представниці прекрасної статі владу в свої руки. Якщо сильні мужі країни не можуть навести ладу, то, можливо, у жінки це вийде значно краще хоча б через те, що вона мати і господиня, яка дбає про все навколо.

Олена, вихователь:

− Я, звичайно, не екстрасенс і не знахарка, але неодноразово думаю над цими болючими питаннями. Як мами, дружини та сестри, війна безпосередньо торкається мене. Хочеться, щоб діти знали своїх батьків, а жінки не були вдовами, щоб серце не билося частіше від новини про черговий призов. Мрію почути, що мир нарешті настав і не треба рідним боятися затишшя телефону, коли близька людина захищає Батьківщину.

Вважаю, що навряд чи щось зміниться у країні, поки на троні діючий президент. Якби він хотів, щоб війна закінчилася, то давав би чіткі вказівки, які б виконувалися не обговорюючись, і ми жили вже давно у країні, де панує мир.

Тарас, оператор АЗС:

− Я теж поділяю думку, що зміни в країні відбудуться тоді, коли до влади прийде абсолютно нова у політичних колах людина, яка чітко розумітиме, що бере на себе відповідальність за долі людей. Якщо очільник держави вмітиме не тільки гарно давати обіцянки, а й виконувати їх, тоді держава процвітатиме, а її громадяни будуть жити в достатку.

Андрій, агроеколог:

− Закінчиться війна тоді, коли проведуть нові вибори і президентом стане людина, яка дійсно переживає за свій народ, якій болить кожна безглузда смерть. Але один в полі − не воїн. Щоб змінити систему, треба об’єднатися однодумцям. Лише в такому випадку можна досягти успіху.

Ірина МАЇЛО

Коментарі
04 Вересня 2017, 00:59
Колись на війну йшов не тільки простолюд а і королі а тепер королі ведуть торгівлю і проводять якісь типу перемови в цему вся біда
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024