Бізнесмени просять Президента України захистити начальника Волинської митниці

31 Серпня 2017, 18:00
1386

Громадська рада ДФС просить керівництво держави взяти на контроль справу начальника Волинської митниці.

Про це повідомили під час засідання Громадської ради платників податків при Головному управлінні ДФС у Волинській області у четвер, 31 серпня, –інформує ВолиньPost.

До такого звернення, як кажуть в раді, вдалися «з метою недопущення дискредитації успішної роботи Волинської митниці».

За словами голови ради Володимира Цибульського, за 7 місяців керівник митниці показав хороші результати і надходження до бюджету перевищили минулорічні. Він стверджує, що ці показники вказують на зменшення корупційної складової на митниці.

«Звичайно, ми не знаємо усіх деталей кримінальної справи. Ми можемо судити лише про те, що прочитали у ЗМІ», – додав Цибульський.

За словами головного державного інспектора з розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації Волинської митниці ДФС Валентини Черниш у підпорядкуванні керівника Волинської митниці 670 людей. І той не може відповідати за кожного. Також вона повідомила, що з початку року на митниці уже є 33 дисциплінарних провадження щодо дій працівників від керівництва.

Тож громадська рада підготувала звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, голові Волинської обласної державної адміністрації, голові обласної ради та голові громадської ради при Волинській ОДА.

У звернені йдеться про те, що з 2017 року митниця стабільно демонструє позитивні тенденції у виконанні індикативних та планових показників з митних надходжень до Державного бюджету. Також у зверненні зазначають, що з приходом до керівництва Волинською митницею Кривіцького відбулися і інші позитивні зміни в діяльності митниці.

«Громадська рада висловлює сподівання на об’єктивне та неупереджене розслідування справи стосовно керівництва митниці. З метою недопущення руйнації успішної роботи Волинської митниці, збереження позитивних змін, що відбулися в діяльності колективу, просимо взяти під контроль хід розслідування цієї справи та здійснення антикорупційних заходів на Волинській митниці, та забезпечити при цьому повне дотримання законності і публічне висвітлення цих дій», – йдеться у зверненні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39