У Любомлі відкрили пам'ятну дошку Андрію Шинкаруку

25 Травня 2021, 10:17
Освячення 1701
Освячення

23 травня українці святкують День Героїв – свято, встановлене на честь Українських героїв, що присвятили своє життя боротьбі за свободу, волю та незалежність України. 

Ця дата вшанування вибрана не випадково, адже саме в травні загинули одні з найвидатніших провідників України: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець. 

Саме цього дня в Любомлі на центральній площі міста біля стели «Герої не вмирають» зібралися високопосадовці, представники громадськості, ветерани АТО/ООС та небайдужі жителі краю, щоб згадати наших земляків героїв та відкрити меморіальну пам’ятну дошку Андрія Шинкарука, лейтенанта, командира 2-го механізованого взводу 7-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. 

Андрій Шинкарук народився 16 липня 1991 року в місті Любомль. Закінчив загальноосвітню школу. Під час гранатометного обстрілу позицій ЗСУ під м. Мар’їнка (Донецька область) 20 квітня 2020 року отримав множинні осколкові поранення від яких помер. Залишилися бабуся, мама та чотири сестри. 

Після звучання державного гімну України відбулось покладання квітів до стели, на якій уже дев’ять фото з іменами тих, хто життя віддав за мир і спокій в Україні. В цей день виступали представники влади та ветерани.

Під час заходу настоятель храму Архистратига Михаїла отець Віктор Возняк звершив панахиду та освятив пам’ятну дошку. 

 Працівники міського Будинку культури підготувати невелику тематичну програму. Звучала українські вірші, пісні, а також присутніх ознайомили з біографією героя - захисника Андрія Шинкарука.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром