Очільник Волинської митниці розповів деталі свого арешту

23 Серпня 2017, 17:32
2936

Головний митник Волині розповів про деталі свого затримання, зокрема, як до нього прийшли серед ночі, а потім кинули в маленьку машинку, в якій перевозять собак.

Про це Віктор Кривіцький розказав у середу, 23 серпня, під час громадської ради при ГУ ДФС у Волинській області, – пише Волинь24.

З його слів, впродовж 1,5 тижня перед тим, як до нього додому в Ковелі завітали правоохоронці, його не було вдома. Відпочивав на Шацьких озерах.

Увечері 16 серпня він повернувся додому. А через півгодини до нього постукали. Спершу сказали, що з поліції. А після зауваження Кривіцького, що вже 12 година ночі і хай і пропозиції прийти на другий день зранку, ті вже сказали, що з прокуратури Волинської області.

«Ми прийшли до вас з обшуком», – заявили правоохоронці.

Під час обшуків працівники прокуратури в кухні на шкафчику знайшли записник, перетягнутий резинкою. В ньому знайшли конверт, де було 500 євро, 500 доларів, 50 доларів і 50 євро з цієї суми нібито виявилися передані якимись людьми на якомусь пункті пропуску при переході.

«Як виявилося, ці люди, які були заявниками, сказали: ми давали гроші, але самі не знаємо кому», – розповідає Кривіцький.

«Квартира зйомна. Це не моя», – наголошує він.

Обшуки, зі слів митника, тривали до 4 години ранку. Після чого Віктора Кривіцького затримали і завезли в ізолятор в Ковелі.

«В 9 ранку за мною приїхала маленька машинка. Ззаду два сидіння, на яких возять собак. Сітка і собаки сидять. Мене демонстративно кидають в цю сітку і везуть в Луцьк. Жара 30 градусів.

Привезли мене напівживого в СІЗО в Луцьк. Я вийшов білий, як стіна. Не можу говорити. Мене завели, посадили. Він каже: «Що, будемо сідати чи, може, вам тиск поміряти?». Я кажу: «Якщо вважаєте, що не треба міряти, то не міряйте». Начальник, слава Богу викликав швидку, тиск поміряли», – розповідає головний митник Волині.

«Я не знаю, як називається лікарня, в яку мене привезли. Але проти головного лікаря цієї лікарні, жінки, було порушено кримінальну справу в цей же день. З вимогою терміново Кривіцького випустити», – додає він.

Хоча та не здалася: сказала, що виконує свої обов’язки і давала клятву Гіппократа.

На думку Віктора Кривіцького, його арешт – це цілеспрямовані дії прокуратури на чолі з Юрієм Луценком, метою яких є посунути його з посади і посадити на це місце свою людину – начальника митного поста «Луцьк» Олександра Щуцького. Той, зі слів головного митника Волині, є другом сина Луценка.

«Я хочу, щоб суспільство дуже уважно прослідкувало за цією кримінальною справою», – наголосив Кривіцький.

Коментарі
24 Серпня 2017, 10:19
Вибірково 10 митників розстрілювати надходження в бюжет виростуть в 10 разів
24 Серпня 2017, 14:18
СПИСОК КОГО ТРЕБА РОЗСТРІЛЯТИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ:ПІНЧУК ВОЛОДИМИР ЧАК ВОЛОДИМИР БУРЯК ІВАН ПОПОВА ТЕТЯНА ДАРЧИЧ СЕРГІЙ КОЛЯДА ВОЛОДИМИР САРАПІН ВАСИЛЬ КАМІНЧУК ТАМАРА МАРЧУК ОЛЕКСАНДР ГАСІЧ ВАЛЕНТИНА
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024