На Любомльщині від початку року вигоріло шість гектарів посуші

21 Серпня 2017, 09:39
1067

Від початку 2017 року в районі сталася 51 пожежа, внаслідок яких одна людина постраждала і одна особа загинула.

З півсотні пожеж, що виникли цьогоріч, 5 трапилося в полі та присадибних ділянках. Вигоріло посуші на площі близько 6 га. Особливо небезпечні такі спалахи полум’я в спекотну погоду, – пише КОРДОН.

Рятувальники застерігають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах. Зокрема, закликають не спалювати солому та стерню після збирання врожаю. Полум’я від таких пожеж може легко перекинутись на житлові будинки, господарські споруди, лісові масиви та торф’яники.

«Через спалювання поживних рештків може згоріти роками нажите майно, сотні гектарів лісу чи торфу. Для того, аби приборкати такі пожежі в екосистемах, потрібні тижні роботи рятувальників та техніки пожежно-рятувальних підрозділів, значних матеріальних засобів і людських ресурсів», – коментує головноий інспектор Любомльського РВ УДСНС, капітан служби цивільного захисту  Микола Лябук.

Між іншим, у період високого класу пожежної небезпеки заїзд автомобілів в лісові масиви та розведення там багать заборонено.

За необережні дії при поводженні з вогнем, а також умисний підпал сухої рослинності чи стерні, що завдало шкоду екологічному стану навколишнього природного середовища, передбачено сувору адміністративну відповідальність.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024