Адвокат начальника Волинської митниці про його затримання

19 Серпня 2017, 11:16
1737

Прокуратурою поки не представлено жодного доказу порушення закону з боку начальника Волинської митниці Віктора Кривицького.

Про це повідомив його адвокат Сергій Мась, передають Українські новини.

За словами юриста, справу проти Кривицького від початку і до кінця фальсифіковано слідчими.

«У боку захисту є достатньо доказів, що має місце повна фальсифікація справи. Я не можу поки що повною мірою розповідати про всі наявні матеріали, оскільки існує поняття таємниці досудового розслідування. Але ми доведемо, що прокуратура діяла незаконно, – повідомив Мась.

Адвокат звертає увагу, що Кривицький навіть не фігурує в заяві громадян, на якому будується обвинувачення.

«Кривицький ніяк не фігурує в заяві, у цих нібито заявників з ним не було ніякого контакту. Немає ніяких доказів причетності Кривицького до незаконних дій. Та й самі ці дії підтверджуються тільки словами заявників. Тому ми вважаємо, що справа має замовний характер. Нами готуються заява про вчинення кримінального правопорушення з боку прокуратури», – розповідає адвокат.

Сергій Мась вважає, що на замовний характер справи вказує відмова від участі в процесуальних діях співробітників СБУ і Нацполіціі.

З правової точки зору, орган, який проводить досудове розслідування, сам визначає, кого залучати до оперативного супроводження кримінальної справи. Але з огляду на практику, це нетипова ситуація, коли фактично не залучаються оперативні підрозділи інших органів, зокрема, СБУ, Нацполіціі. Це свідчить про упередженість з боку органів прокуратури. Можливо, інші підрозділи не залучаються, оскільки видно всю абсурдність того, що відбувається, – стверджує Мась.

На думку захисника, Генеральна прокуратура, яка зазвичай оперативно звітує про “гучні” затримання, в даному випадку не випадково утримується від коментарів.

«Центральний апарат Генеральної прокуратури не говорить про таке, здавалося б, резонансне кримінальне провадження. Маючи доступ до матеріалів, вони розуміють абсурдність справи. Якщо поширити все це, а потім виявиться, що все це була фікція – доведеться відповідати. ГПУ, знаючи всі обставини, розуміє, що все це пшик», – каже Мась.

Сьогодні суд буде приймати рішення про обрання Кривицькому запобіжного заходу.

«Вважаємо, що підстав для обрання будь-якого запобіжного заходу прокуратурою не представлено», – зазначив його адвокат.

Нагадаємо, вчора ЗМІ з посиланням на свої джерела в правоохоронних органів повідомили про затримання начальника Волинської митниці Віктора Кривицького.

«Останнім часом Кривицький став «кісткою в горлі» для контрабандистів і «сірих імпортерів». І все місцеві силовики знали, що ці угруповання були готові заплатити будь-які гроші, щоб прибрати Кривицького. Пропозиції “вирішити питання” з Кривицьким надходили практично в усі структури, – повідомляють Українські Новини.

Віктор Кривицький був призначений в.о. начальника Волинської митниці 29 вересня 2016 року. Цього року Волинська митниця за підсумками 7 місяців зібрала понад 4 млрд грн, збільшивши збори до держбюджету на 53%.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром