Наскільки чесним є головний пісенний конкурс Європи. БЛОГ

18 Травня 2021, 14:31
2107

Євробачення – справжнє музичне свято, яке об’єднує усю Європу та Австралію. Але ж наскільки воно є справедливим.

Голосування на конкурсі проводиться за такою системою: країни присвоюють пісням серію очок від 1 до 8, потім 10 і нарешті 12. Свої бали ставить професійне журі, а також глядачі. Звичайно, за пісню своєї країни голосувати не можна.

Якщо простежити статистику за різні роки, можна побачити, що досить деякі країни, які пов’язані певними історичному та культурними зв’язками голосують один за одного, не зважаючи на представлені ними пісні.

У 2005 році визнали цю проблему і назвали це «блоковим голосуванням». Таких блоків було декілька: Піренейський, Бенілюкса, Скандинавський, Пострадянський, Балканський.

На цей момент дані блоки не є актуальними. Це спричинено різними чинниками. В тому числі і військовим конфліктом на Сході України.

Але попри це нечесність у голосуванні й надалі присутня. Все ще зберігаються певні «зв’язки» між країнами: вони просто обмінюються 12 балами протягом багатьох років. Це вже стало традицією для таких країн як: Греція та Кіпр, а також пострадянські країни, окрім України. Також часто багато учасників скаржаться на несправедливе оцінювання журі. Інколи ці скарги перетворюються в скандали.

Як буде цього разу дізнаємось вже зовсім скоро, адже Євробачення стартує уже 18 травня.

Анна СКЛЯНЧУК,

студентка факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром