Вживання яких продуктів обмежать у харчуванні школярів: нові норми

16 Травня 2021, 15:30
1630

Представник Головного управління Держпродспоживслужби у на Волині роз'яснив керівникам органів управління освітою територіальних громад суттєві зміни у санітарному законодавстві, що відбулися протягом 2021 року.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел під час інформаційної сесії в режимі онлайн зазначив, що з 1 січня набрали чинності: Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти та Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, йдеться на сторінці установи у фейсбуці.

За його словами, з 1 вересня організація харчування в закладах освіти повинна здійснюватися з дотримання нових Норм та Порядку, згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

«Згідно з новими Нормами в харчуванні дітей буде обмежено кількість солі, цукру, жирів рослинного та тваринного походження, зменшено споживання хліба, картоплі, виключені з раціону ковбасні вироби, сосиски, м’ясні та плодоовочеві консерви. Натомість, збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових», – зазначив у своїй доповіді Назар Орел.

Як наголосив представник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, зміни в організації харчування дітей в закладах освіти засновані на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я та покликані попередити розвиток неінфекційних хвороб, пов’язаних з особливостями харчування, зокрема, ожиріння, цукрового діабету, серцево-судинних захворювань.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром