Жителі Любомльщини до Великодня отримали допомогу від скандинавської місії

03 Травня 2021, 09:34
3034

Так повелося, що головними у переддень Великодня мають стати не хатні клопоти, а турбота про душу, про людей, котрі поряд й, можливо, потребують нашої уваги та благодійності.

За ініціативи депутата Волинської обласної ради, генерального директора КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради Володимира Дибеля Волинська організація благодійного фонду «Дитяча місія України» надала подарунки та продуктові набори для дітей та одиноких людей, котрі знаходяться на обслуговуванні соціальних працівників, пише газета «Новий погляд+».

26 квітня подарунки (футболки та пакунки з печивом) Володимир Юрійович привіз для вихованців Головненської спеціальної школи «Центр освіти» Волинської обласної ради, де разом із головою Головненської громади Миколою Демедюком роздали їх діткам.

У двох класах, де Володимир Дибель взяв «шефство» над учнями, вже добре знають, хто до них завітав у гості, тому радо вітали гостей та з нетерпінням чекали своїх подарунків.

Наталія Сушик, директорка навчального закладу, розповіла, що на сьогодні в школі навчається 138 дітей, з них – 23 дітей-сиріт та 12 дітей, позбавлених батьківського піклування. І саме для таких категорій важлива підтримка, допомога, увага від небайдужих та благодійників.

«Наші вихованці завжди дуже раді таким подарункам, а головне – спілкуванню, щирому слову та увазі. З 2015 року я очолюю цей заклад, і відтоді Володимир Юрійович завжди був небайдужим до потреб наших діток, щоразу привозить різні подарунки до свят», – розповіла Наталія Сушик.

60 продуктових наборів для одиноких людей, котрі знаходяться на обслуговуванні в Територіальному центрі соціальних послуг Шацької селищної ради, від благодійного фонду роздали жителям Шаччини Володимир Дибель, голова громади Сергій Карпук та директорка Терцентру Наталія Борсук.

«Наші підопічні – це літні люди, котрі не в змозі обслуговувати себе за станом здоров’я, а тим паче – приготувати святковий стіл. Ми раді, що є благодійні фонди, є люди, котрі пам’ятають про тих, хто потребує допомоги, та надають її», – зазначила Наталія Борсук.

1

Також завдяки багаторічній співпраці та дружбі продуктові набори до Великодня від «Дитячої місії України» отримали працівники санаторію «Лісова пісня».

Привезла презенти голова Волинського обласного благодійного фонду Людмила Лонюк. Ці набори вручили тим працівникам, котрі змушені були перебувати у карантинних відпустках.

Також спеціалісти лікувально-діагностичного відділення, бухгалтерії, трудівники господарського двору пораділи презентованим їм паскам.

«Наша місія – подарувати у переддень свята хоч крихту хорошого настрою людям, котрі не за власним бажанням опинилися у нелегкій життєвій ситуації. Карантинні обмеження негативно позначилися на діяльності багатьох структур та організацій, а найперше – на простих працівниках. Ми раді будемо відгукнутися на прохання тих, хто просить надати людям допомогу та зробити усе, що в наших силах», – зазначила Людмила Лонюк.

В свою чергу Володимир Дибель та працівники санаторію «Лісова пісня» подякували представникам ВОБФ «Дитяча місія України» за сприяння та надання подарунків і продуктових наборів до Великодня.

Довідково: Скандинавська дитяча місія була заснована Зігвардом Валенбергом понад 35 років тому. На сьогодні президентом Скандинавської місії, генеральним секретарем міжнародного благодійного фонду «Скандинавська дитяча місія» є Бо Валенберг.

Скандинавська місія працює у 20 країнах світу та на трьох континентах. Головний офіс фонду знаходиться у шведському місті Мальме. Саме у Волинській області працює представництво Скандинавської місії. У 2008 році місія перереєстрована в ВОБФ « Дитяча місія. Україна».

Робота місії поширюється у всі куточки нашої області. Головна мета діяльності Фонду – надання благодійної допомоги, оздоровлення дітей, організація благодійних заходів для мешканців Волині, соціальний захист осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, виділення коштів на лікування дітей.

Основний акцент на наданні медичної допомоги постраждалим від стихійних явищ, лікування дітей, які потребують термінових оперативних втручань за рідкісними діагнозами, забезпечення медичним обладнанням лікарень та госпітальних округів.

Велика увага приділяється наданню благодійної допомоги у вигляді речей першої необхідності: продукти харчування, одяг, взуття, іграшки, засоби особистої гігієни, кухонне устаткування, текстиль. Найбільшими соціальними проектами в Україні міжнародного фонду є надання допомоги дітям, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, щорічне їх оздоровлення у скандинавських країнах; допомога внутрішньо переміщеним особам, забезпечення медичним обладнанням та матеріалами закладів охорони здоров’я, підтримка кризових родин та творчо обдарованої молоді. Під опікою фонду перебувають також територіальні центри, будинки престарілих, в’язниці, реабілітаційні центри для людей, які повернулися з місць позбавлення волі.









1












 

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром