У Любомльському Будинку дитячої творчості виготовляли великодні атрибути

02 Травня 2021, 12:08
3694

Великдень, або Світле Христове Воскресіння - найбільше християнське свято, до якого люди заздалегідь готуються.

Воно символізує перемогу Ісуса Христа над смертю, адже він віддав своє життя за гріхи людей. Люди з нетерпінням і трепетом чекають цей день: хтось, щоб закінчити сорокаденний піст, хтось поласувати традиційною випічкою, хтось, щоб прикрасити пасхальні яйця і почути довгоочікуване «Христос Воскрес!».

Напередодні свята в КЗ «Будинок дитячої творчості Любомльської міської ради» культорганізаторка Наталія Савош провела розважальну програму «Великодній кошик». На ній дітлахи дізналися про традиції та звичаї святкування нашого народу, атрибути свята в Україні.

Вихованці із задоволенням грали ігри: «Покоти яйце обручем», «Прикрась деревце», «Знайди сюрприз». У святковій атмосфері в закладі проводилися й гуртки.

На гурток «Перші кроки в англійській мові» завітали Ester bunny’s (Пасхальні кролики), що разом з дітьми розмальовували шаблони крашанок. В той час керівниці гуртка «Чарівна соломка» Олена Тимощук та народної студії образотворчого мистецтва, «Етюд» Оксана Богута провели майстер-клас з виготовлення писанки.

Читайте також: Спогад: як на Любомльщині готувалися і святкували Великдень 40 років тому

Вихованці гуртка «Макраме» разом із своєю керівницею Ніною Ничаєю, виготовляли курчат. На гуртку «Мастихін», керівницеюякого є Ірина Савич, виготовляли Пасхальні яйця з паперу.

Діти з радістю поринули в атмосферу Великодня, власноруч виготовили атрибути свята здобули масу позитивних емоцій.








1

 

Анна СКЛЯНЧУК,

студентка факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024