Як контрабанда впливає на економіку та добробут громадян. ВІДЕО

30 Квітня 2021, 14:07
3160

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій в рамках проєкту «За чесну митницю» розробив відеоролик, в якому пояснює економічні процеси контрабанди та розповідає про її негативний вплив на економіку та добробут громадян.

Майже кожен другий споживач припускає, що він (вона) купує контрабандні товари. А бізнес вважає, що майже чверть товарів контрабандні, – повідомляють в Інституті економічних досліджень та політичних консультацій

Контрабанда створює нерівні умови для бізнесу. Контрабандисти не платять податків, тому їхні товари дешевші. Це виштовхує чесних виробників із ринку, а можливості для зростання бізнесу звужуються. У гіршому випадку доводиться скорочувати виробництво, а то й закриватися та звільняти працівників.

У нерівних умовах опиняються не лише виробники, але й легальні імпортери. Кожен десятий імпортер вважає, що «сірий» імпорт є серйозною перешкодою. Як результат, нижчі доходи держави та громад означають, що грошей не вистачає на медицину, освіту, культуру та армію.

Читайте також: Громадськість оцінила роботу Волинської та Поліської митниць: результати дослідження

Відео підготували за фінансової підтримки Atlas Network

Зміст відео є виключною відповідальністю ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» і не обов’язково відображає позицію ATLAS Network. Проєкт «Підтримка громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю»» виконується за фінансової підтримки Європейського Союзу, МФ «Відродження» та ATLAS Network.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39