Чому затримують видачу біометричних паспортів

08 Серпня 2017, 16:59
1886

У Державній міграційній службі стверджують, що виготовлення біометричних закордонних паспортів затримують через те, що ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» не встигає виготовити документи.

Про це повідомив речник ДМС Сергій Гунько, – пише «Українська правда».

«Поліграфкомбінат» не встигає персоналізувати усі документи, які оформлюють у підрозділах Міграційної служби та ЦНАПах. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти у червні-липні, який не відповідає ані статистиці виїзду за кордон, ані статистиці оформлення паспортів за минулі роки», – зазначив прес-секретар.

За словами Гунька, якщо порівнювати період за червень-липень цього року з аналогічним у 2016, то попит виріс більше, ніж удвічі.

«Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до спадання», – сказав речник ДМС.

Прес-секретар стверджує, що ДМС попереджає людей про затримку виготовлення паспортів, і не радить бронювати квитки та житло до отримання документів.

Окрім того, Гунько розповів, що якщо хтось не встигає отримати паспорт і вже має квитки та броні на житло, то можна написати про це на адресу ДМС: [email protected] та надіслати копію квитків. Тоді Міграційна служба передасть цю інформацію «Поліграфкомбінату».

«Але тут гарантії ніхто дати не може, тому навряд чи це може бути інструкцією з використання», - наголосив він.

«Це питання не в компетенції Міграційної служби. Ми робимо все вчасно, нам немає чого вже прискорювати. Ми відправляємо дані на "Поліграфкомбінат "Україна", і зараз, власне, проблема на стадії виробництва», – додав речник ДМС.

Він наголосив, що це тимчасова проблема.

«Ця ситуація є тимчасовою, ми очікуємо, що після зниження попиту на закордонні паспорти до нормального рівня строки видачі також повернуться до планової кількості робочих днів», – сказав він.

Окрім того, люди, які оформлювали біометричний закордонний паспорт у ДП «Документ» розповіли, що їх попередили про затримку видачі документів на 7-10 робочих днів.

За словами іншої співрозмовниці УП - Тамари, яка намагається отримати паспорт через ДП «Документ», через невчасну видачу документа, в неї можуть «згорітия2 квитки на літак.

«Ми подавали документи завчасно 1 липня, його мали зробити за 20 робочих днів. При подачі документів нас трьох ніхто не попереджав про можливу затримку з видачею паспортів. Тепер ми можемо втратити квитки, бо шансів отримати паспорти за два дні, що лишилися, майже немає», – зазначила співрозмовниця УП Тамара.

Журналісти також звернулися до «Поліграфкомбінату «Україна» по коментар стосовно причин затримки виготовлення закордонних паспортів та можливості пришвидшення отримання документів.

Як повідомляла Держприкордонслужба, станом на 4 серпня 162 тис. українців в’їхали у ЄС за безвізом.

Водночас у ДМС зазначають, що кожного дня українці оформлюють близько 20 тис. закордонних паспортів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024