Уряд розширив державну підтримку аграріїв на 2021 рік

19 Квітня 2021, 14:09
1898

На засіданні Уряду прийняли постанову, яка розширює державну підтримку сільгоспвиробників на 2021 рік, доповнивши її шістьма новими програмами.

Таке рішення прийняли в рамках реалізації Закону України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки аграріїв. Про це йдеться на Урядовому порталі.

«У тісному діалозі з аграрними асоціаціями та бізнесом ми напрацювали нові механізми підтримки, які допоможуть вирішувати актуальні проблеми аграріїв. Це такі як, наприклад, посуха, високі ризики, низька оборотність коштів, низька рентабельність вирощування певних культур. Нові програми дозволять забезпечити стабільність діяльності аграріїв та збільшення виробництва. Це, в свою чергу, покращить продовольчу безпеку держави та доступність товарів для кінцевого споживача», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Серед нових програм підтримки АПК:

  • державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;
  • відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
  • державна підтримка сільгоспвиробників, які використовують меліоровані землі;
  • державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції;
  • державна підтримка виробників картоплі;
  • державна підтримка сільгоспвиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь (гречка).

«Держава компенсує аграріям втрати, які вони понесли минулого року внаслідок надзвичайних погодних умов. Також для подальшого убезпечення виробників від можливих фінансових втрат ми запроваджуємо агрострахування. Плюс додаємо програми, які направлені на посилення галузевого виробництва, зокрема, гречки та картоплі, для насичення внутрішнього ринку продукцією власного виробництва та стабілізації цінової ситуації в країні», – додав Ігор Петрашко.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024