Українці зможуть за добу змінити мобільного оператора, залишивши поточний номер

19 Квітня 2021, 13:56
1784

Спрощена процедура зміни мобільного оператора зі збереженням номера телефону запрацює з 1 грудня 2021 року.

Мінцифри активно підтримувала її впровадження, адже це забезпечить зручний перехід між компаніями та покращить користувацький досвід абонентів. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати із 1 травня 2019 року. За майже два роки операторам надійшло близько 200 тисяч офіційних звернень, але 40% заявникам відмовили. На заваді стала бюрократизованість процесів. Також важливо, що кожного року мобільних операторів залишають більше 7 мільйонів користувачів, частина з яких потенційно могла б скористатися цією послугою.

Нова процедура значно полегшить життя абонента, який хоче залишити свій номер телефону, але змінити мобільного оператора:

  • номер перенесуть оперативніше: максимум за 1 день, а не за 3-4.
  • абонент має звернутися до одного – нового оператора, а не до двох, як було раніше. Договір з колишньою компанією розірветься автоматично.
  • користувачі без контракту тепер зможуть залишити свій номер під час зміни оператора за спрощеним порядком – реєстрація в попереднього оператора не потрібна.

Міністерство юстиції України 5 квітня зареєструвало зміни, які розробляла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку. Очікується, що новий порядок призведе до зростання конкуренції між мобільними операторами та стимулюватиме до поліпшення якості послуг, які отримують українці.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024