Після проведення конкурсу Любомльська РДА залишається «безголовою»

02 Серпня 2017, 14:00
3224

Любомльська РДА вже близько чотирьох місяців залишається без голови, а на конкурсі, який відбувся наприкінці травня, гідного кандидата, який би міг очолити установу, так і не знайшлося.

Про це у відповідь на публічний запит повідомили в Національному агентстві з питань державної служби, – повідомляє «Волинь24».

Як відомо, конкурс на голову Любомльської РДА відбувся 30 травня 2017 року. Участь у ньому взяли троє учасників: Півнюк Андрій Андрійович , Карпунь Віктор Володимирович та Іванюк Микола Ігорович.

Коротко про претендентів…

Ім’я військового Андрія Півнюка поряд з посадою керівника Любомльської райдержадміністрації звучить не вперше.

Ще влітку 2014 року новопризначений голова Волинської ОДА Володимир Гунчик включив Андрія Півнюка в список кандидатів на посади голів РДА, який подав на погодження та спецперевірку в Адміністрацію Президента. Проте тоді не склалося. Як повідомили в прес-службі ОДА, з’ясувалося, що він ухилявся від мобілізації.

За даними реєстру YouControl, з 2005 до 2007 року він очолював «Любомльводоканал» (нині – «Любомльське житлово-комунальне господарство», – авт.).

Віктор Карпунь – підприємець. З 2011 до 2014 року був керівником підприємства Торгово-Інвестиційна компанія «Укрбраз», яке займалося оптовою торгівлею меблями, килимами й побутовими приладами, виробництвом виробів з деревини тощо.

Спробував поборотися за крісло голови РДА й політолог за освітою Микола Іванюк.

Згідно з довідкою «Волинських новин», з 2006 до 2008 року він був депутатом Луцької міської ради. Наступних два роки – заступником міського голови. Пізніше – радником міського голови, начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, начальником управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради.

У 2015 році Микола Іванюк балотувався на посаду міського голови Луцька. А у вересні 2016 року взяв участь в конкурсі на посаду голови Іваничівської РДА.

Проте нині, судячи з його декларації про доходи, Микола Іванюк на посаді інженера з інвестування ЛСКАП «Луцькспецкомунатранс».

КОНКУРС БЕЗ ПЕРЕМОЖЦЯ

Як повідомили у відповіді на запит, комісія з питань вищого корпусу державної служби, за результатами проведеного конкурсу, переможця не визначила. У зв’язку з цим буде оголошено повторний конкурс.

Чому так трапилося?

У протоколі засідання комісії сказано, що всі кандидати «завалилися» на ситуативних завданнях. Жодного з них не було допущено до співбесіди, оскільки за окремі із завдань вони отримали 0,50 та нижче 0,50 балів.

Крім того, в протоколі згадали про витівку кандидата Миколи Іванюка. Під час розв’язання ситуаційного завдання той хотів схитрувати: спробував скористатися флешкою та шпаргалкою. Адміністратори конкурсу відібрали в Іванюка ці речі і зробили йому зауваження.

Нагадаємо: колишнього голову Любомльської РДА Миколу Пархомука затримали наприкінці березня на «гарячому» під час отримання хабара у розмірі 2 тисяч доларів. Про це на своєму фейсбуці особисто повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За цю «винагороду» посадовець мав виділити 16 гектарів землі в оренду за значно заниженою вартістю терміном на 10 років.

Таким чином Микола Пархомук пробув на посаді трохи більше року. Раніше він був радником Володимира Гунчика.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024