Карасі та коропи: на Любомльщині зарибили водойми.ФОТО, ВІДЕО

09 Квітня 2021, 11:15
9720

На Любомльщині рибалки-любителі провели зариблення водойм.

Зариблення здійснили 8 квітня. 

Із Холонівського рибного господарства до Любомля привезли 800 кілограмів карася та понад 500 кілограмів коропа. За кілька днів планують привезти ще 500 кілограмів товстолоба та білого амура. Зарибка замовило Любомльське УТМР. Більшу частину коштів на придбання зарибка отримали із внесків рибалок-любителів.

Із Любомля рибалки розвезли зарибка по багатьох водоймах краю: озера Вільшане, Куснищанське, Римачівське, Горіхове, Чакове, водойми у Згоранах, Рівному, Городні. У Любомлі водойми на вулиці Машівській, біля міського стадіону, у парку Саманти Сміт, РММ, на «сто двадцятці» та водойма по вулиці Володимирській.

Читайте також: Любомльські рибалки-любителі створили «первинку» 

«Приємно, що рибалки згуртувалися і закупляють рибу для зариблення водойм. Всі ж розуміють, що для того, аби потім мати де порибалити, потрібно провести зариблення. Завдячуючи внескам рибалок вдалося придбати чимало малька, і тепер, впевнений, рибалки не будуть масово збиратися на одній водоймі, бо почули що там є риба. Ми стараємося зарибити рівномірно всі водойми на Любомльщині. Приємно, що рибалки об'єднуються і разом вдається робити хорошу справу», – говорить керівник Любомльського УТМР Олександр Мікульський.














 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі
10 Квітня 2021, 00:22
Озеро Чакове гідрологічний заказник.... Ча́хівський зака́зник — ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Шацького і Любомльського районів Волинської області, на південь від села Прип'ять.<br/><br/>Площа 72,9 га. Оголошений згідно з указом президента України від 10.12.1994 року, № 750/94. Перебуває у віданні ДП «Прибузьке лісове господарство».<br/><br/>Створений з метою охорони цінного природного комплексу, в який входять: озеро Чахове, площею 34 га; болото сфагнового типу, площею 1,8 га, що його оточує; вільхово-березове насадження віком до 75 років, площею 34,1 га. Тут трапляються рослини (шейхцерія болотна, альдрованда пухирчаста, береза низька, лілія лісова, росичка англійська, верба чорнична, шолудивник королівський) і тварини (лелека чорний, журавель сірий), занесені до Червоної книги України.
10 Квітня 2021, 11:01
А Гуща де???
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром