Польща спростить працевлаштування українців

05 Квітня 2021, 22:23
Польща спростить працевлаштування українців 4042
Польща спростить працевлаштування українців

Уряд Польщі зараз розробляє документ імміграційної політики.

Він буде містити пакет інструментів, що полегшують працевлаштування іноземців у Польщі. Про це заявив міністр розвитку, праці і технологій Польщі Ярослав Говін, передає РБК-УКРАЇНА.

«Якщо ми хочемо якомога швидше повернутися на шлях динамічного економічного розвитку, нам, безсумнівно, знадобиться більше співробітників»,  заявив він.

Міністр зазначив, що в рамках «Нового курсу» також запропонує податковий механізм, який буде стимулювати людей, які вже досягли пенсійного віку, продовжувати працювати.

«Ми також завершуємо підготовку документа в міністерстві, який буде формою продуманої міграційної політики. Він буде включати пакет інструментів, що полегшують працевлаштування іноземців в галузях, в яких явно не вистачає польської праці», - повідомив міністр.

Нагадаємо, минулого року Польща спростила працевлаштування для лікарів, медсестер і медичних рятувальників з країн з-за меж ЄС.

Відзначимо, за різними оцінками в Польщі працюють від 900 тисяч до 1,5 мільйона українських працівників.

За даними Міністерства соціальної політики України, на постійній основі за кордоном працює 3,2 мільйона українців, а в окремі періоди - від 7 до 9 мільйонів осіб. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024