На «Ягодині» вилучили незадекларованого товару на понад 25 мільйонів гривень

05 Квітня 2021, 17:00
4157

На митному посту «Ягодин» у вантажі з гуманітарною допомогою виявили незадекларований брендовий одяг на суму понад 25 мільйонів гривень.

30 березня в Україну, в зону митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби заїхав вантажний автомобіль під керуванням іноземця. Про це інформують на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Відповідно до поданих до митного контролю документів, слідував вантаж «гуманітарна допомога», в адресу благодійної організації.

В результаті повного митного огляду транспортного засобу, встановили, що фактично у вантажному відсіку крім заявленого в товаросупровідних документах вантажу переміщується 16,26 тисячі одиниць нового брендового одягу загальною вартістю 25,8 мільйона гривень.

Таким чином голова благодійної організації відправника намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартість понад 25 мільйонів гривень вилучили до рішення суду.




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024