На Любомльщині піймали п'яного автомобіліста: штраф та рік без посвідчення водія

04 Квітня 2021, 13:38
3672

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений відділенням поліції №1 (м.Любомль) Ковельського районного управління поліції протокол  про притягнення до адміністративної відповідальності водія за частиною 1 статтею 130 КУпАП.

Про це йдеться в постанові суду від 26 березня.

Чоловік 19 лютого о 17:30 на автодорозі сполученням Головне – Нудиже керував автомобілем «ВАЗ2101» в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене частиною 1 статтею 130 КУпАП.

В судовому засіданні чоловік вину у вчиненні правопорушення заперечив, підтримав клопотання захисника про закриття провадження у справі.

Як зазначено в протоколі про адміністративне правопорушення, який складений у присутності двох свідків, водій керував автомобілем в стані алкогольного сп`яніння.

Винність чоловіка у вчиненні правопорушення повністю доводиться його особистими поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, результатом алкотесту «Драгер» 0,6 проміле, актом огляду на стан сп`яніння, зобов'язанням до протоколу та відеозаписом події.

Так водій в судовому засіданні підтвердив, що результат алкотестеру «Драгер» показав 0,6 проміле, з яким він погодився, підписавши акт огляду на стан алкогольного сп`яніння. Такий результат він пояснив вживанням лікарських засобів, що не виключає склад правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Наведені в клопотанні захисником пояснення про те, що чоловік на фрагменті відеозапису пояснює поліцейському, що алкогольних напоїв він не вживає за станом здоров`я, спростовані особистими письмовими поясненнями порушника, які він вказав в протоколі, де останній зазначає, що випив вина після чого керував транспортним засобом.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком один рік.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024