Нові правила карантину в Польщі: вказали, для кого будуть винятки. ДОКУМЕНТ

30 Березня 2021, 11:18
Перетин кордону 5775
Перетин кордону

З 30 березня в Польщі змінилися правила відбування карантину для приїжджих. Але не для всіх.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, опубліковано нове розпорядження польського уряду щодо внесення змін в попередні розпорядження про встановлення обмежень і заборон у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Документ набрав чинності з 30 березня. Окрім того, що він запровадив нові правила відбування карантину для приїжджих до Польщі, прописано також винятки. Це – категорії осіб, які все ж таки будуть звільнятися від обов'язкового карантину після перетину польського кордону без необхідності виконання тестів.

Основний перелік категорій осіб, на яких не розповсюджуватимуться нові правила карантину з 30-го березня: 

  • особи, які вже вакцинувалися від коронавірусу (отримали всі 2 дози!!!) й матимуть відповідне підтвердження цього. Визнаються вакцини Pfizer, Moderna Astra Zeneca, Johnson&Johnson.
  • особи, які перехворіли на COVID-19 не пізніше, ніж 6 місяців тому (рахуватиметься від дати перетину такою особою кордону). Звільнятимуть від карантину й тих, хто лікувався від COVID-19 стаціонарно в медзакладах, і тих, хто після позитивного тесту пересидів хворобу на домашній самоізоляції. Щоб отримати звільнення від карантину, приїжджі, які перехворіли на коронавірус, повинні будуть надати польським прикордонникам документальне підтвердження лікування в медзакладах, або перебування на домашній самоізоляції.
  • транскордонні працівники, в тому числі водії-далекобійники, які їхатимуть через Польщу транзитом до інших країн ЄС, або, які їхатимуть до Польщі з метою виконання професійних обов'язків чи працевлаштування.
  • учні польських шкіл, діти, які відвідують дитсадок, студенти вищих навчальних закладів, закладів післядипломного навчання, закладів професійної освіти в Польщі (чи в інших країнах ЄС), а також особи, які їх супроводжуватимуть (опікуни).
  • особи, які їдуть у Польщу, щоб скласти вступні екзамени до навчальних закладів, екзамени для підтвердження або отримання професійної кваліфікації та інші екзамени, організовані окружними екзаменаційними комісіями та екзаменаційними осередками (а також опікуни таких осіб). У цьому випадку прикордонникам потрібно буде пред'явити документальне підтвердження, видане школою чи іншим навчальним закладом або екзаменаційною комісією, про запрошення на складання іспитів. 
  • особи, які є учасниками судових процесів на території Польщі (позивач, відповідач, адвокат, свідки, експерти і т.д) та в’їжджатимуть безпосередньо у день судового засідання (або ознайомлення зі справою) або напередодні нього. 

Нагадаємо, з 30 березня 2021 року в’їхати до Польщі без карантину подорожуючі з країн з-поза меж ЄС більше не зможуть.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024