Чоловіку, який на Любомльщині палив суху траву, «впаяли» три тисячі штрафу

25 Березня 2021, 13:41
Пожежа сухої трави 7950
Пожежа сухої трави

За фактами порушення вимог законодавства у сфері захисту навколишнього природного середовища на території Волинської області склали чотири протоколи, до адміністративної відповідальності уже притягнули двох громадян.

Про це повідомляють на сайті рятувальників Волині.

Зокрема, 24 березня співробітники поліції склали протокол Олександра К., на винуватця пожежі сухої трави в селі Амбуків Володимир-Волинського району, матеріали передані до екоінспекції для розгляду по суті.

Цього ж дня склали протокол на Дмитра Т., 1961 року народження, який спричинив загоряння сміття в Нововолинську на вулиці Бандери.

23 березня за фактом підпалу сухої трави між селами Римачі та Бережці 40-річним Сергієм Д., що було зафіксоване протоколом 21 березня співробітниками Любомльського товариства мисливців та рибалок, співробітники екологічної інспекції винесли рішення про накладення на порушника штрафу на суму 3060 гривень.

 

Таке ж стягнення цією службою накладено на Сергія Т., 1971 року народження, який спалював суху рослинність поблизу села Писарева Воля Володимир-Волинського району 17 березня.

Протягом березня поточного року в Волинській області вже зареєстрували п'ять пожеж сухої рослинності на площі близько шість гектарів та дві пожежі сміття на відкритій території, а саме:

  • 17 березня пожежа сухої трави на площі 0,03 га в селі Писарева Воля Володимир-Волинського району;
  • 19 березня пожежа сміття на площі 0,01 га поблизу села Біличі Іваничівського району;
  • 20 березня пожежа сухої трави на площі 0,3 га в селі Старовойтове Любомльського району;
  • 21 березня пожежа сухої трави на площі 3 га в місті Нововолинськ;
  • 23 березня пожежа сухої трави на площі 0,006 га в селі Шахтарське Іваничівського району;
  • 24 березня пожежа сухої трави на площі 2,5 га в селі Амбуків Володимир-Волинського району;
  • 24 березня пожежа сміття в місті Нововолинськ

Рятувальники закликають громадян суворо дотримуватись вимог пожежної та екологічної безпеки, берегти природу і палити суху рослинність, що може спричинити пожежі в екосистемах, загоряння житлових будинків та господарських споруд. Пожежі сухої рослинності шкодять здоров’ю громадян, можуть призвести до знищення комах, птахів та тварин.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024