Площа за понад 1,5 мільйона гривень важливіша за здоров’я 537 учнів школи №3?

25 Липня 2017, 15:45
3593

Нещодавно відбулася чергова сесія міської ради, на якій після тривалого обговорення депутати так і не дійшли згоди та не виділили грошей із бюджету ні на заміну асфальтного покриття перед районною гімназією, яка восени відзначатиме 50-річчя з дня відкриття, ні на заміну вікон у школі №3, через щілини в яких свище вітер.

Основним аргументом було те, що нема коштів, бо треба терміново починати робити центральну площу із фонтаном біля міськради за 1 мільйон 670 тисяч гривень. Так як із держбюджету, за сприяння народного депутата Ігоря Гузя, за умови співфінансування вже виділено 300 тисяч, то й свою частку потрібно вносити.

Але хіба реконструкція 1200 квадратних метрів площі важливіша за здоров’я 537 учнів школи №3 м. Любомля?


Через старі вікна вітер свище, взимку температура у класах опускається до 10 градусів. А під час весняної грози на коридорі вилетіло скло, віконну раму затулили тенісним столом. У червні робили ремонт, тато відчинив вікно, а воно злетіло із завіс, бо прогнило дерево. А могла б і біда трапитися.




«Вдячна депутатам районної ради, які у 2010 році виділили кошти на нового котла. Хоча я ще й тоді казала, що спочатку треба вікна замінити. Вони своє вже відслужили.

Скільки б ми не палили, при таких щілинах у рамах, крізь які видно небо, все тепло йде на вулицю, – розповідає директор школи Тетяна Степанівна Янчук.



– Наш навчальний заклад – один із найбільших у районі по наповненості учнів, серед яких – 20 дітей-інвалідів. Ми ж їм не можемо забезпечити нормальних умов».

Дійсно, про яку науку думає учень, коли у класі 10 градусів тепла. Тут хочеться якнайшвидше прийти додому в теплу оселю. Або у вересні чи у травні від задухи нема чим дихати, бо на великий клас учитель відчиняє лише одне вікно і кожен раз думає, чи не впаде воно і чи вдасться його зачинити.



«У нас класи, в яких по три, а у профілюючих і по чотири, вікна. А ще ж на трьох поверхах у коридорах є великі вікна. У минулому році батьки десятикласників спільно з Фондом Палиці «Тільки разом» замінили у своєму класі вікна. Кілька років тому батьки першачків також за власні кошти вставили вікна.


Оце у нас із 21 класу тільки у двох тепло, – зауважує Тетяна Степанівна. – Розумію, що нині скрутні часи, але здоров’я дітей завжди на часі.

Невже це не вагомі аргументи, щоб виділити не такі вже й не підйомні кошти на заміну вікон у школі, яку планують зробити опорною в майбутній об’єднаній Любомльській громаді?

Хіба діти батьків, які голосували за мера та депутатів з надією, що ті дбатимуть про них, не мають право навчатися у комфортних умовах?

Прикро, що наші посадовці всіх рівнів влади чомусь постійно послуговуються приказкою: «Поки грім не гримне, Іван не перехреститься».












Анна КАРАСЬ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024