Представникам громад Любомльщини та роботодавцям наголосили на важливості лігалізації найманих працівників

19 Березня 2021, 17:20
1578

У Любомльській районні філії Волинського обласного центру зайнятості для роботодавців та представників громад провели бліцнавчання за галузевим спрямуванням – транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів.

Такий захід провели, аби запобігати зниженню рівня незадекларованої праці та легалізації зайнятості підприємцями., йдеться на сторінці Любомльської служби зайнятості у фейсбуці.

 Під час заходу директор філії Юрій Ліпич наголосив, що без легалізації зайнятості не буде належного розвитку громад. Необхідно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу як для роботодавців, так і безробітних про неприпустимість найму на роботу працівників без оформлення трудових відносин і обов’язкове дотримання законодавчих вимог при укладенні трудового договору.

Головна державна інспекторка відділу додержання законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Волинській області Олена Сорокіна акцентувала увагу на перевагах задекларованої праці, негативних наслідках і відповідальності за порушення вимог трудового законодавства.

Заступниця начальника Ковельського відділу електронних сервісів ГУ ДПС у Волинській області Тетяна Козачук ознайомила присутніх із змінами в законодавстві в сфері оподаткування.

Бліцнавчання відбулося у формі діалогу, де учасники обговорили актуальні питання щодо легалізації зайнятості. Під час зустрічі роботодавці додатково були проінформовані про можливості служби зайнятості у підборі персоналу.



 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024