У Любомлі вшанували борців за визволення району

21 Липня 2017, 16:50
2334

У п’ятницю, 21 липня, в центральній районній бібліотеці відбулася година пам’яті, присвячена 73-й річниці визволення Любомльського району від німецько-фашистських загарбників.

Про це йдеться на сторінці facebook Любомльської районної ради.

Понад три роки на території нашого краю тривали чорні дні фашистської окупації. В місті був встановлений кривавий окупаційний режим.

Загарбники створили тут концентраційний табір, в якому вбили і закатували близько 6 тисяч людей, 127 чоловік вивезли на каторжні роботи до Німеччини.

У звільнені Любомля і району брали участь війська 47-ї гвардійської стрілецької дивізії, 4-го стрілецького корпусу, 65 танкової бригади, а також одинадцятий танковий корпус восьмої гвардійської армії.

Пам’ять полеглих у роки Другої світової війни за визволення Любомльщини, а також учасників АТО, які загинули захищаючи Україну, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пагорбу Слави.

Віддати шану героям-визволителям разом із гостями та запрошеними заходу прийшов керуючий справами районної ради Олексій Хом’як, який виступив із вітальною промовою та словами вдячності борцям за нашу свободу.

На годину пам’яті завітали ветерани Другої світової війни Михайло Піддубенець, Петро Баранський та визволитель Любомля Володимир Овдієвич, які були свідками цих страшних подій, героїчно давали відсіч ворогові та ризикували власним життям заради мирного неба над головами своїх нащадків.

Також у заході взяла участь мама загиблого учасника АТО Юрія ГіляНіна Василівна Гіль, сина якої посмертно нагородили медаллю від Патріарха Філарета «За жертовність та любов до України».

Пам’ятний подарунок та квіти Ніні Василівні вручили керуючий справами районної ради Олексій Хомяк та перший заступник голови райдержадміністраціїї Олександр Герасимчук.


Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024