Очільниця Державної казначейської служби України відвідала Любомль

20 Липня 2017, 13:46
2540

У середу, 19 липня, голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз перебувала з робочим візитом на Волині.

Розпочала візит очільниця відомства із робочих зустрічей з колективами управлінь у Шацькому і Любомльському районах, – йдеться на сайтіДержавної казначейської служби України.

Голова Казначейства ознайомила присутніх із перспективами розвитку казначейської системи, новими програмними продуктами, а також питаннями отримання місцевими бюджетами, в тому числі новоствореними ОТГ, субвенцій із державного бюджету.

Під час візиту відбулися важливі зустрічі із представниками місцевої влади: головами Шацької РДА Василем Голядинцем і райради Сергієм Карпуком, першим заступником голови Любомльської РДА Олександром Герасимчуком, очільником райради Миколою Сушиком.


На робочих нарадах, проведених у Шацькому та Любомльському районах, із сільськими головами та розпорядниками бюджетних коштів головними питаннями для обговорення стали:

- особливості казначейського обслуговування об’єднаних територіальних громад,

- перехід на програмно-цільовий метод обслуговування коштів місцевих бюджетів,

- розміщення тимчасово вільних коштів органів місцевого самоврядування на депозитних рахунках в установах банків,

- виконання судових рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників.

Акцентувалась увага на особливостях переходу на електронну подачу звітності розпорядниками бюджетних коштів з 1 січня 2018 року.

Обговорювались актуальні питання бюджетного процесу, забезпечення безперебійного фінансування потреб районів.

Тетяна Слюз особливу увагу присутніх звернула на переваги застосування та нові розширені функціональні можливості системи дистанційного обслуговування клієнтів через програмно-технічний комплекс «Клієнт Казначейства–Казначейство», які дають можливість розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів працювати в режимі реального часу та значно зменшити фінансові витрати на відрядження, друк документів тощо.

Присутні мали нагоду отримати відповіді безпосередньо від голови Казначейства на низку питань, пов’язаних з казначейським обслуговуванням бюджетних коштів, змінами у бюджетному законодавстві.

Програму робочої поїздки у Любомльський район голова Казначейства завершила обговоренням питання з головою районної ради щодо можливості розміщення управління Казначейства у Любомльському районі в приміщеннях комунальної власності та виїздом до приміщення управління статистики з метою вирішення питання щодо можливості безоплатної передачі права власності на адміністративну будівлю, яка знаходиться на балансі Головного управління статистики у Волинській області, управлінню Казначейства у Любомльському районі.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром