СБУ «трусить» медведчуківську АЗС, яка працює на Любомльщині

11 Березня 2021, 18:15
4947

Служба безпеки України заявила про викриття масштабної оборудки з «тіньової» реалізації неякісних нафтопродуктів.

Йдеться про масштабні обшуки по всій країні на об‘єктах мережі станцій пального Glusco, яку пов‘язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком, – пише з власних джерел УП

На Волині працюють три АЗС мережі станцій пального Glusco. За інформацією на їхньому сайті, заправки є у селі Піддубці Луцького району, місті Любомль та у селі Вишнів Любомльського району. Наразі інформації про обшуки саме на волинських АЗС немає.

2

За інформацією пресслужби СБУ, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Кримінальне провадження розпочали за статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом),
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановили, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали збитків у великих розмірах.

Наразі проводять понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Читайте також: У Луцьку на хабарі від свого підзахисного затримали адвоката

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024