Любомльські рятувальники вітають своїх колег-жінок з Міжнародим жіночим днем

08 Березня 2021, 10:23
Працівниці Любомльського відділу ДСНС 3198
Працівниці Любомльського відділу ДСНС

У Міжнародний жіночий день хочемо привітати жінок, які обрали таку непросту та гуманну професію – рятувальника.

Декілька слів про працівниць Любомльського райвідділу Управління державної служби надзвичайних ситуацій, які вражають своєю витримкою, силою та любов’ю до професії.

Інна Дрозд – пані-капітан служби цивільного захисту, провідна інспекторка Любомльського РВ УДСНС України у Волинській області. Навчалася у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, здобула неповну вищу освіту (бакалавр). Здійснює державний нагляд (контроль) у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, виїздить разом із поліцією на місце пожежі для визначення причин і обставин її виникнення.

Інна проводить масово-роз'яснювальну роботу серед населення, здійснює облік пожеж та їх наслідків, контролює діяльність місцевої пожежної охорони та добровільних формувань. На цій службі вже 17 років. Продовжила сімейну династію, два її брати також працюють у ДСНС.

Старша лейтенантка служби цивільного захисту Катерина Думанчук – провідна інспекторка Любомльського РВ УДСНС. Навчалася у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, здобула вищу освіту (магістр). Здійснює державний нагляд (контроль) у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, виїздить спільно з поліцією на місце пожежі для визначення причин і обставин її виникнення. Проводить масово-роз'яснювальну роботу серед населення щодо запобігання виникненню пожеж та різних надзвичайних ситуацій і висвітлює в ЗМІ. Вільний час проводить із рідними, друзями.

У 10 ДПРЧ міста Любомль працює чотири жінки-диспетчерки, які щоденно приймають, реєструють, обробляють та аналізують повідомлення про пожежі, аварії, стихійні лиха. А ще вони здійснюють оперативне регулювання роботи взаємопов'язаних структурних підрозділів оперативно-рятувальної служби. Контролюють своєчасний виїзд пожежного підрозділу та аварійної служби на об'єкти, передають розпорядження про використання оптимальної кількості техніки та її виїзд до місць викликів.

Збирають, обробляють, коригують та накопичують оперативну інформацію про пожежну обстановку, її зміни та ускладнення. Ведуть облік особового складу та протипожежної техніки, залишаються у резерві під час ліквідації наслідків аварії чи стихійного лиха. Проводять обмін інформацією із пунктами зв'язку інших підрозділів служби. Забезпечують дотримання правил експлуатації технічних засобів оперативного зв'язку та інформування, підтримання у справному стані безпосередніх зв'язків із пожежними частинами, службами взаємодії. І це ще не весь перелік виконуваної ними роботи.

Людмила Кравчук – молодша пані сержант служби цивільного захисту, закінчила Любомльське спеціальне професійно-технічне училище №8. Сильна, цілеспрямована жінка, надихає своїм прикладом. Проте далеко не всі розуміють, на які жертви їй доводиться йти заради улюбленої справи. Найважчим аспектом для неї в роботі є віддаленість від сім'ї. Людмила має троє чудових доньок, які неймовірно пишаються своєю мамою й завжди із гордістю розповідають ким вона працює.

Наталія Жоголь – молодша пані сержант служби цивільного захист, закінчила Луцький кооперативний навчально-виробничий комплекс «ПТУ-технікум». Рішуча жінка в погонах. Бо й служба у неї така — допомогти, вберегти, врятувати. Ставиться до роботи відповідально та зовсім не боїться труднощів. 

Юлія Хропот – молодша пані сержант служби цивільного захисту, закінчила Луцький педагогічний коледж. Їй з дитинства імпонували люди у формі, наприклад, міліціонери або військові. Професію рятувальника перейняла від батька, який також працював у ДСНС. Вона завжди готова до викликів, адже дуже любить і цінує свою роботу. 

Людмила Склянчук – молодша пані сержант служби цивільного захисту, закінчила Тернопільський національний економічний університет, Нововолинський факультет. Вона ніколи не шкодувала, що обрала службу в ДСНС, бо любить її. Вважає, що такою професією варто пишатися, адже майже всі потребують їхньої допомоги. Окрім того, там працюють чудові люди, панує взаємодопомога та повага.

Професія диспетчерів є однією із найдостойніших у Службі порятунку «101». Не вступаючи безпосередньо у двобій із вогняною стихією, від них залежить успіх ліквідації пожеж чи надзвичайних ситуацій.

Наші героїні мають неабияку силу та сміливість, оскільки обрали такий складний і небезпечний шлях. Їх можна називати рятівницями, адже вони частинка тої структури, яка запобігає та допомагає нам у складних ситуаціях.

Чоловічий колектив Любомльського відділу ДСНС.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024